Annons:

Annons:

Regeringen höjer anslaget till Visit Sweden

Regeringen höjer anslaget till Visit Sweden från 2018. Dessutom är framtida höjningar aviserade.

Regeringen höjer statens permanenta anslag till Visit Sweden från dagens 90 miljoner kronor till 105 miljoner. Höjningen gäller från och med 2018.

– Det är mycket positivt att regeringen fortsätter sina satsningar på att utveckla besöksnäringen och att marknadsföringen av Sverige utomlands blir allt viktigare. Konkurrensen mellan världens länder är hård, men när Sverige blir mer synligt i världen tjänar både besöksnäringens företag och statskassan på det, säger Ewa Lagerqvist, vd på Visit Sweden, i en kommentar.

2019 aviseras en höjning till 120 miljoner och 2020 till 135 miljoner kronor, enligt dagens besked från regeringen.

– Nu kan vi utveckla marknadsföringen så att Sverige når större genomslag. Det finns en enorm kraft i den svenska besöksnäringen, och allt fler utländska turister är nyfikna på Sverige, säger Ewa Lagerqvist.

En kommentar

  1. Undrande?: Välkommet beslut med syftet att öka antalet utländska besökare till Sverige men hur tänkte man när man samtidigt gör det dyrare att besöka Sverige genom införande av en flygskatt???
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018