Annons:

Regeringens löfte: Turister i Thailand inom 120 dagar

Thailand planerar att helt öppna upp för utländska turister inom fyra månader. Det rapporterar Bangkok Post med hänvisning till ett tv-sänt tal av landets premiärminister och tidigare juntaledare Prayut Chan-o-cha.

Han säger att det enda godtagbara undantag från löftet är om ”en riktigt allvarlig situation utvecklas”. Inför återöppningen i oktober är målet att alla invånare ska få minst en dos covidvaccin.

Coronapandemin har lamslagit landets turistindustri, som tidigare utgjorde en femtedel av Thailands BNP.

3 kommentarer

  1. MargaLie: Vem vill åka till Thailand & Phuket om man trots negativt PCR-test måste sitta i karantän 14dar vid ankomst, bära spårningsarmband, göra covid-test dag1,6&13 innan man får ens får röra sig utanför Phuket - inte ens fara ut till öarna utanför med båt.
  2. Hans: Jag gjorde det du beskriver och stannade två månader från 8 mars. Det blev dyrt och lite krångligt, men Thailands strikta attityd fick mig att känna mig mycket tryggare i Thailand än i Sverige. Thailand har dessutom gjort det lättare att få visum för längre perioder och även om det inte var massturism så var det ändå ganska många som tyckt att karantänen var värd möjligheten att besöka landet. Dock minns jag inget test dag 1. Desinfektion av väskor och plastskydd på skorna för att få sätta sig i bilen till karantänhotellet var det första intrycket. Nå, om Thailand säger att de ska öppna upp helt så lär väl det du beskriver vara historia. Däremot har det talats om vaccinationsintyg för att få komma till Thailand, verkar väl rimligt. Erfarenheten säger dock att Thailand kan ändra sina regler och restriktioner från den ena dagen till den andra. Att boka långt i förväg känns alltså inte som en bra idé om man inte har 100 % avbokningsrätt.
  3. Mathias Carlsson: Hej, det har hänt mycket på det sista och deras projekt Sandbox för Phuket innehåller inga karantänkrav. Däremot föreslås PCR-test efter dag 7 och dag 12 innan man efter minst 14 dagars vistelse inom sandbox kan resa fritt till övriga Thailand. När premiärministern nu sagt sitt och lagt fram en plan för öppning finns inga krav på "fotboja" eller andra liknande inskränkningar som lokala mydighetspersoner har harklat ur sig tidigare. Krabi och flera andra provinser kommer att öppna upp för turister så fort dom anses vara redo!