Annons:

Related startar ny representationsbyrå med säljfokus

Den nordiska PR- och representationsbyrån Related har under oktober lanserat en helt ny representations- och säljbyrå med bas i Stockholm: Nordic Travel Rep. Den nya byrån erbjuder tjänster inom representation och försäljning på den nordiska marknaden med fokus på främst hotell och DMC:s. De första kunderna finns redan på plats, enligt ett pressmeddelande.

PR- och representationsbyrån Related grundades 2003 och har sedan starten varit inriktad på strategisk kommunikation, representation och destinationsmarknadsföring. Bland kunderna finns i huvudsak destinationer, turistbyråer och lyxhotell. På grund av den ökade efterfrågan på mer renodlade säljkompetenser, lanserar nu Related en helt ny byrå, Nordic Travel Rep., med försäljning som huvudfokus.

– De flesta av våra kunder har en strategisk och långsiktig marknadsföringsstrategi med fokus på att förbättra företagets eller destinationens varumärke och image – och på så sätt öka antalet besökare.  Related arbetar självklart också med att skapa konkreta resultat, men vi har länge haft en önskan om att kunna erbjuda en skarpare och mer säljorienterad tjänst till många av de kunder – speciellt hotell och DMC:s – som under åren kontaktat oss och haft som mål att se snabbare resultat på kortare tid. De har efterfrågat en nordisk representant med fokus på sälj, bokningar och ”leads”, förklarar Henrik Koch, VD och partner i Related och nu även i Nordic Travel Rep.

– Den försäljningsorganisation som krävs för att kunna generera snabba resultat, krockar ofta med en organisation och kultur vars fundament är baserad på strategisk branding och kommunikation. Därför känns det helt rätt att vi delar upp kompetenserna i två separata byråer, fortsätter han.

Samma service – olika fokus
Related kommer även fortsättningsvis att erbjuda tjänster för säljstöd, trade och MICE som en integrerad del i huvuduppdraget: nordisk representation. Nordic Travel Rep. kommer på liknande sätt kunna erbjuda PR och marknadsföring – som är två av Relateds spetskompetenser – men som ett komplement till ett mer renodlat säljfokus.

– I Nordic Travel Rep. blir PR en stödfunktion för att generera försäljning. För att skapa kortsiktig ROI, krävs ett litet annat upplägg, både i form av administration och anställda. Den organisationen har vi nu fått på plats i den nya konstruktionen. Den stora fördelen är att den nya byrån har Related i ryggen och kan dra nytta av den gedigna erfarenhet vi har inom företaget, efter våra många år i branschen, och vår omfattande kunskap om de nordiska resenärerna, bland annat genom vår årliga nordiska marknadsanalys, förklarar Koch.

En handfull av Relateds existerande hotellkunder flyttas nu naturligt över i den nya verksamheten och några ytterligare, helt nya kunder är redan på plats. Däribland Orient Tours, en DMC i Den Förenade Arabemiraten som vill etablera sig inom den nordiska resebranschen – och därmed passar perfekt in i den nya verksamheten.

Känt ansikte i spetsen
Personen som kommer driva den nya verksamheten har rekryterats internt hos Related: Natalie Stavrakos. Natalie har varit anställd i Related sedan 2016 och primärt fokuserat på sälj, trade och MICE. Under en övergångsperiod kommer hon fortsätta jobba med mindre uppdrag för Related men hennes primära fokus blir att driva Nordic Travel Rep., ansvara för kunderna inom den nya verksamheten och ha en dialog med potentiella nya kunder.

– Natalie har med sitt starka engagemang och sitt resultatorienterade fokus till representation och destinationsmarknadsföring visat sig ha den perfekta profilen för att kickstarta en verksamhet som Nordic Travel Rep. Med Natalie säkrar vi samtidigt att den kultur och de arbetsprocesser som bidragit till Relateds stora framgångar, nu kan integreras och bli ett naturligt DNA även i den nya verksamheten. Vi ser redan en stor efterfrågan på de tjänster som Nordic Travel Rep. erbjuder och vår förhoppning är att det stora intresset även resulterar i att vi kan anställa fler inom den nya verksamheten under 2019, avslutar Henrik Koch.

2 kommentarer

  1. Anonym: the best choice you could make is putting natalie in this position,she is briliant and very shape!!
  2. Gustav: Stort grattis Natalie, du är grym! Tror det kommer gå hur bra som helst.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024