Annons:

Annons:

Sänkt moms ska gynna naturturism

Regeringen föreslår att momsen på naturturism och naturguidningar sänks från 25 till 6 procent för att naturturismen ska öka och ge fler jobb ute i landet, skriver TT.

Sänkt skatt för naturturism och naturguider är ett krav från miljöpartiet som nu blir regeringspolitik. Förslaget, som innebär att en älgsafari i en djurpark och en älgsafari i naturen får samma momssats, är ute på remiss och tanken är att det ska ingår i regeringens höstbudget.

– En naturguidning som nu kostar runt 700 kronor kan bli runt 100 kronor billigare, säger biträdande finansminister Per Bolund (MP), till TT..

Tanken är att sänkningen, som nu går ut på remiss, ska ingå i höstbudgeten. I så fall kan den bli verklighet vid årsskiftet.

Kostnaden för staten blir enligt Bolund 320 miljoner kronor första året och därefter 290 miljoner under efterföljande år. Cirka 2 700 naturturismföretag berörs.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA