Annons:

Annons:

Shoppingturismen allt viktigare

Shoppingturism växte snabbare än övrig turismkonsumtion och detaljhandel i fjol, enligt en rapport från Svensk Handel.

Shoppingturism omsatte 85 miljarder kronor 2016. Det är en ökning med 8,9 procent jämfört med året dessförinnan och motsvarar 11 procent av den svenska detaljhandelns totala omsättning. Det visar Svensk Handels rapport ”Shoppingturism i Sverige”, enligt ett pressmeddelande.

Utländska besökare i Sverige svarar för den största delen av shoppingturismen, under 2016 handlade de för 54 miljarder kronor i den svenska handeln.

– Handeln spelar en viktig roll för platsens attraktionskraft. Många gånger är shopping huvudorsaken med själva resan. I tider där digitalisering och internationalisering förändrar spelplanen för handeln blir kundgruppen besökare allt viktigare, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel i ett pressmeddelande.

Sedan år 2000 har shoppingturismen i Sverige ökat med 136 procent och Svensk Handel ser en stor fortsatt potential för ökad shoppingturism framöver.

 

En kommentar

  1. hans: De utländska turisterna shoppar för 27,3 miljarder kronor mer än de svenska turisterna i Sverige. Om vi tar bort den norska gränshandeln på 13 miljarder blir det 14,3 miljarder fortfarande kvar, som de utländska turisterna shoppar mer. De utländska turisterna gör 20 miljoner reser till Sverige och svenskarna gör 130 miljoner turistiska resor i Sverige, det vill säga 110 miljoner resor fler. Det gäller att förstå vad siffrorna innehåller. Detta är en i raden av många rapporter om turism som skall slängas direkt i det runda arkivet. SKÄMS Svensk handel.
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018