Annons:

SHR och Svensk Turism jobbar för nationell strategi

SHR och Svensk Turism tar initiativ till utvecklinandet av ett strategiskt program för den svenska turismen.

Arbetet kommer att ske under det kommande året och alla näringens aktörer bjuds in i arbetet. En plan ska presenteras under försommaren nästa år.
– Efter många år med en strategi för besöksnäringen på vår politiska önskelista tar vi saken i egna händer, säger Magnus Nilsson, styrelseordförande i Svensk Turism AB, som är näringens ägarbolag i mellan stat och näringsliv hälftenägda marknads-föringsbolaget Visit Sweden.
”Satsningen syftar till att tillsammans med alla relevanta aktörer i den svenska besöksnäringen identifiera de strategiskt mest centrala utvecklings- och insatsområdena för ökad tillväxt inom svensk besöksnäring, samt att initiera praktiska utvecklingsprojekt och satsningar kopplat till dessa områden. Arbetet kommer att kännetecknas av affärsmässighet, transparens och delaktighet,” skriver SHR och Svensk Turism i ett pressmeddelande.
– Vi vill utifrån näringens förutsättningar och behov, tillsammans med alla dem som verkar i och kring näringen, skapa en samsyn på vad som behöver göras och hur vi kan göra det. Näringen har ett stort eget ansvar för utveckling. Därtill måste de statliga resurser som läggs på turism i högre grad än idag användas på ett sätt som har stöd i och gynnar näringen som helhet, fortsätter Magnus Nilsson.
Projektledare är Dennis Bederoff, som tar tjänsteledigt från sitt arbete som ansvarig för turismfrågor på Tillväxtverket.
– Det är ett spännande och roligt uppdrag. Jag har jobbat många år med turismfrågor, och varit engagerad i tidigare program för näringen. Den här gången vill vi fokusera på affärsmässighet och handling. Vi ska inte göra en hyllvärmare utan skapa ett levande arbete med delaktighet som utgångspunkt, säger Dennis Bederoff.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024