Annons:

Skansen och Kosta Boda Art Hotel vinnare på turistgalan

Sex glada vinnare gick hem med priser från Svenska Turistgalan igår. Kosta Boda Art Hotel tog hem Stora Turismpriset och Skansen utsågs till Sveriges bästa upplevelse.

Kosta Boda Art Hotel vann Stora Turismpriset i konkurrens med bland andra Stockholms Kulturfestival, Almedalsveckan, Nordiska Akvarellmuseet, Herrgårdar i Värmland, Peace&Love och Destination Järvsö.

Stor Turismpriset delades ut för 19:e året och i motiveringen till varför valet föll på Kosta Boda Art Hotel stod bland annat:

”Pristagaren har visat hur en stark och medveten satsning på en ny turistprodukt kan bidra till att stärka en turistdestination och till att förstärka, förnya och expandera ett tidigare starkt industriellt varumärke, en riktig nationalklenod. Pristagaren samverkar och samarbetar med andra företag och turismaktörer på sin destination och är en drivande motor för utveckling och kunskapsspridning om destinationens kärnverksamhet”.

Skansen vann det internationella priset TRIP Global Award som belönar den bästa upplevelsen i Sverige. Juryn bestod av researrangörer från Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Holland, Storbritannien, Ryssland och USA.

– Det här var en extremt jämn final där Skansen gick om Strömma skärgårdsupplevelser med två poäng på slutet via Rysslands juryröst. Ett stort grattis till Skansen som fick höga poäng av samtliga länder, vilket bekräftar att upplevelser kopplade till natur, kultur och historia drar utländska besökare till Sverige, säger Jan Lundin, vd för Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS) som står bakom priset.

I kategorin Trip Award delades pris ut till fyra framgångsrika entreprenörer:

  • Årets innovation: Spaceport Sweden
  • Årets comeback: Västervik Resort
  • Årets Uppstickare: Sportstyle
  • Bäst nyttjande av marknadsföring och distribution: Visit Sweden och Svenska Institutet för ”Curators of Sweden”

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024