Annons:

Annons:

Skogshus ska locka turister till Sverige

2020 är det världsutställning i Dubai. 25 miljoner besökare väntas till mässan och en miljon hoppas Sverige hittar till vår paviljong. Staten tillsammans med näringslivet satsar 165 miljoner kronor i det som anses vara OS i kunskap. Ett av Sveriges mål är att locka fler turister till Sverige.

Världsutställningen i Dubai är ett område stort som Södermalm i Stockholm. Totalt kommer 190 länder att visa upp sig. Rika länderna som Sverige bygger egna hus, fattigare länder får dela hus med andra. Mitt i området finns en Globenliknade byggnad. Runt denna kärna breder de olika paviljongerna ut sig som blomblad. Det svenska bidraget heter Forest och är helt byggt i trä. Byggnaden i två plan är 2500 kvadratmeter stor. På första våningen blir det utställningar och en trappa upp är det konferens och möteslokaler.

– Arkitektteamet bestående av Stockholmsbaserade Alessandro Ripellino Arkitekter, Studio Adrien Gardère och Luigi Pardo Architetti har skapat ett förslag som förenar ett starkt koncept med arkitektoniska kvaliteter och funktionella krav, säger Anders Flanking, ordförande för den svenska kommittén i ett pressmeddelande.

De 25 000 arbetarna som just nu håller på att förvandla öken till världens största event ska enligt uppgift ha vettiga löner och arbetsförhållande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA