Annons:

Spanien häver inreseregler!

Sedan den 2 juni omfattas inte längre Spanien av hälsokontroller för de resenärer som anländer till spanskt territorium från länder i Europeiska unionen eller Schengenområdet. Dessa resenärer kommer ej heller behöva uppvisa COVID-pass (EU- likvärdig Covid-19 vaccination/ negativt intyg på aktiv infektion/ tillfrisknandeintyg) vid inresa till Spanien, enligt ett pressmeddelande.

På grund av den höga vaccinationstäckningsgraden i Spanien som ligger över EU-genomsnittet samt den gynnsamma situationen för hälsosystemet, bedöms det lämpligt att avskaffa reserestriktioner för personer från länder som tillhör Europeiska unionen eller Schengenassocierade länder.

De personer som anländer till Spanien med flyg eller sjövägen från länder som inte tillhör Europeiska unionen eller inte anses vara Schengenassocierade länder kan dock behöva genomgå hälsokontroller.

En kommentar

  1. Anonym: Detta borde samtliga länder göra. Det räcker nu. Himla konstigt att allting bara försvann så plötsligt, och alla experter som var så säkra på att smittspridningen skulle öka i Maj. Det blev tvärtom. Smittspridningen skulle också öka när restriktionerna togs bort. Så blev det inte heller