Annons:

Annons:

STF:s anläggningar avger hållbarhetslöfte

Svenska Turistföreningen, STF, ökar sitt engagemang för hållbar turism genom ett nytt hållbarhetslöfte. 34 anläggningar anslutit sig till löftet.

Genom att avlägga hållbarhetslöftet tar STF:S anläggningar på sig ansvaret att utveckla sitt hållbarhetsarbete och göra det enklare att turista hållbart. STF:s mål är att samtliga drygt 250 boenden ska ha antagit löftet 2019. I dagsläget är 34 anläggningar som är klara.

– Vi ökar våra ambitioner på hållbarhetsområdet. STFs verksamhet är nära kopplad till den svenska naturen. Då måste vi självklart ta ansvar och värna dess framtid. Inget annat duger, säger Maria Ros Jernberg, vice generalsekreterare, STF, i ett pressmeddelande.

Hållbarhetslöftet består av tio delar och handlar bland annat om att vara engagerade i lokalsamhället runt anläggningarna, hjälpa gästerna att bli en hållbar gäst, jobba med minskad energianvändning, värna vatten som resurs och att använda miljöanpassade produkter. Anläggningarna ska alltså ta ansvar för social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.
Stora Frögården på Öland

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA