Annons:

Annons:

STF:s upprop får regeringen att skjuta till mer pengar

Svenska Turistföreningen välkomnar att regeringen lyssnat på de 23 603 engagerade vandrare och turskidåkare som i detta nu skrivit under uppropet räddalederna.se för att rädda de svenska fjällederna. Nu ökas budgetposten där underhåll och upprustning av fjällederna ingår tack vare det stora engagemanget över hela landet, enligt ett pressmeddelande.

– Det här visar hur viktigt det är att vi ideella föreningar gör vår röst hörd när viktiga värden hotas. Tillsammans ska vi göra det enklare för fler att upptäcka Sverige, säger Magnus Ling, generalsekreterare STF.
I budgeten som riksdagen röstade igenom i höstas minskade anslaget till Naturvårdsverket med hela 45 procent, vilket har lett till ett minskat stöd till våra svenska fjälleder. Pengar saknas till underhåll och upprustning av fjällederna och på sikt riskerar delar av systemet att stängas ner. Men nu har regeringen annonserat man kommer att öka budgetposten 1:3 med 200 miljoner kronor.
– Vi kan inte acceptera att eftersatta broar inte rustas upp eller att rastskydd inte renoveras samtidigt som intresset för fjällvandring och turskidåkning ökar. Därför är det mycket glädjande att regeringen vill öka budgeten för ledunderhåll, säger Magnus Ling.
STFs namninsamling som startade den 23 mars har samlat in nästan 24 000 namnunderskrifter på kort tid. Namninsamlingen har väckt stor uppmärksamhet och spridits av hundratals människor i sociala medier. Läs mer om uppropet på www.räddalederna.se
– Jag vill rikta ett stort tack till alla de som skrivit under och spridit uppropet. Men vi slutar inte med detta utan kommer fortsätta bevaka att denna tillfälliga höjning inte försvinner inför 2020 års budget, avslutar Magnus Ling.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Travel Consultant till Stockholm
Sista ansökningsdag:
31 juli 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
12 juli 2019
Affärsresesäljare Göteborg
Sista ansökningsdag:
1 augusti 2019