Annons:

Annons:

Stor ökning av turismen i Sverige

Turismen i Sverige ökar kraftigt, enligt nya siffror från Tillväxtverket.

Enligt nya siffror från Tillväxtverket omsatte svensk turism 300 miljarder kronor i fjol, en dubblering jämfört med 2000.

Den inhemska turismen står fortfarande för över hälften av omsättningen (180 miljarder kronor), men de senaste årens starka tillväxt för turismen beror främst på att antalet utländska besökare ökar snabbt.
Sedan 2012 har de utomeuropeiska turisternas övernattningar ökat med 70 procent. Antalet besök från Kina ökade i fjol med 25 procent.

– Turisterna lägger mest pengar på boende och restaurang. Nästan lika mycket lägger de på resor och transporter. Kultur däremot skapar inte lika stora ekonomiska värden, men både kultur och natur fungerar som magneter för turister och gör att de väljer just Sverige, säger Sofi Sjöberg, analytiker på Tillväxtverket i ett pressmeddelande.

Turismen skapar också allt fler jobb i Sverige. Antalet anställda inom turistnäringen ökade förra året med 7 procent till 169 000 personer.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019