Annons:

Annons:

Stor ökning av turismen i Sverige

Turismen i Sverige ökar kraftigt, enligt nya siffror från Tillväxtverket.

Enligt nya siffror från Tillväxtverket omsatte svensk turism 300 miljarder kronor i fjol, en dubblering jämfört med 2000.

Den inhemska turismen står fortfarande för över hälften av omsättningen (180 miljarder kronor), men de senaste årens starka tillväxt för turismen beror främst på att antalet utländska besökare ökar snabbt.
Sedan 2012 har de utomeuropeiska turisternas övernattningar ökat med 70 procent. Antalet besök från Kina ökade i fjol med 25 procent.

– Turisterna lägger mest pengar på boende och restaurang. Nästan lika mycket lägger de på resor och transporter. Kultur däremot skapar inte lika stora ekonomiska värden, men både kultur och natur fungerar som magneter för turister och gör att de väljer just Sverige, säger Sofi Sjöberg, analytiker på Tillväxtverket i ett pressmeddelande.

Turismen skapar också allt fler jobb i Sverige. Antalet anställda inom turistnäringen ökade förra året med 7 procent till 169 000 personer.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018
HRG Nordic söker BUSINESS TRAVEL CONSULTANT
Sista ansökningsdag:
21 juni 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
22 juni 2018
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018