Annons:

Thailändsk minister vill id-märka turister

Thailändska turismmyndigheter vill sätta id-band på landets turister. Förslaget kommer efter att två brittiska turister nyligen mördats på Koh Tao.

Thailändska myndigheter har tröttnat på förvirrade och överförfriskade turister som råkar illa ut. Därför säger turismministern nu Kobkarn Wattanavrangkul att hon diskuterat möjligheten med hotell att dela ut ID-armband till gästerna, liknande adresslappar barn får på nöjesfält och museer. Förslaget kommer i kölvattnet av att två turister hittats ihjälslagna på Koh Tao.

– När gästen checkar in på ett hotell ska den få ett armband med ett nummer och kontaktinformation. Om personen är ute och festar och till exempel blir full eller går vilse, kan den lätt få hjälp, säger Kobkarn till nyhetsbyrån Reuters.

Turismministern nämner också elektronisk sändare som ett andra steg, men det har inte diskuterats närmare. Andra förslag som diskuterats är att ge turister en lokal kontakt eller att begränsa öppettiderna för barer och utomhusfesterna ”Full Moon Parties”.

Kommentarer är stängda.