Annons:

Travel News guide till tur

Är det din första TUR-mässa? Då gäller det att inte missa mässans viktigaste människor. De som är mäktigast på mässgolvet på dagen – och de som kontrollerar kvällarna. Så till alla debutanter från Travel News: den utimata guiden till TUR.

1. Johan F Lundberg
Står du framför en man med stora bruna ögon, avväpnande Göteborgsdialekt och som känner alla – då har du mött mässgeneral Johan F Lundberg. Han har de senaste åren tagit ett steg tillbaka för att låta nye projektledaren Per Magnusson ta större plats. Men som vice vd på mässan är han en man med makt. Tveka inte att ta några minuter av hans tid.  Ingen nu levande mässbesökare har sett honom ilsken eller stressad, så han lär knappast få ett utbrott över just dig!
Syns oftast: överallt
2. Åsa Torstensson
Kolla in bilden noggrant för Sveriges infrastrukturminister hör till de mer osynliga i Fredrik Reinfeldts regering. Men under ett valår måste förstås även turistnäringen uppmuntras och ges ett ministerbesök. Åsa är dock endast där på onsdagen på Tillväxtdagen. Lite otur kanske att branschen mest av allt önskar en förklaring till vinterns snökaos och det eftersatta underhållet av svenska järnvägar – tufft utgångsläge för politisk charmoffensiv.
Syns oftast: Tillväxtdagen  J-hallen, H1&H2
3. Anneli Sundström
Informationschefen på RTS, Rese- och turistnäringen, ser ut som en vän sagoprinsessa med sitt långa blonda hår, men denna kvinna har järnkoll på vd Jan Lundin och allt annat som händer runt RTS under onsdagens Tillväxtdag och i deras mässmonter. Letar du efter en minister, statssekretare, turistbyråkrat eller turistentreprenör i mässvimlet? Fråga Anneli och hon jagar fram dem åt dig, som jägaren driver fram räven ur sitt gryt.
Syns oftast: i RTS monter F01:32
4. Ulf Samell
Hästsvansen lever ännu i näringslivet tack vare SAS svenske marknadschef Ulf Samell och finansminister Anders Borg. SAS må stå på ruinens brant, men Ulf har fortfarande en stor pott pengar att sätta sprätt på i sin marknadsbudget. Så ligg lågt med ord som hippie, 1970-tal och sax … Montern är alltid en tummelplats där  kändisprogramledare, utlottningar av resor, specialerbjudanden (två för ett till en mängd destinationer) skapar buzz.
Syns oftast: i SAS monter C03:22
5. Gérald Amoudruz
Franskfödde säljaren på Air France-KLM har utvecklats till resebranschens Micael Bindefeld. Det är han som sitter på de åtråvärda biljetterna till torsdagens efterfest Flight Club på nattklubben Park Lane. Det kan vara svårt att flirta till sig en biljett i sista stund, men en initierad kommentar om att ”jag gillar dig i Grandiosas nya tv-reklam” kan  gå hem. Vi är alla fåfängans fångar…
Syns oftast: i Air France-KLMs monter C05:20
6. Per Magnusson
Har samma Göteborgsdialekt men inte lika bruna ögon som sin företrädare. Igenkänns i stället på en tunn läderrem som dekoration runt halsen. Det han inte vet om montrarna, mässutställare, tekniker, seminarieprogram är inte värt att veta – hans mobilnummer är guld värt vid akut strul. Vad som krävs för att lirka av honom några friplåtar i sista stund till TUR-festen på torsdagen är dock okänt.
Syns oftast: överallt
7. Andréas Näsman
När desperationen stiger och det känns helt övermäktigt att besöka ännu en monter, leta efter ännu en tänkbar affärspartner, köra den väl inrepeterade presentationen en gång till – ta din tillflykt till Danmarks monter. Där sätter Visit Denmarks svenske vd Andréas Näsman sin prägel på atmosfären, där känner du dig alltid välkommen. Danskt hygge är i detta fall inte bara snack. Och känns livet lite tungt på fredagsmorgonen finns alltid tröst att få hos Näsman med vänner. Något smörrebröd bjuds det dock inte på i år.
Syns oftast: i Danska montern B05:21
8. Gary Robson
Ingen har coolare monter än Visit Britain – och ingen är så coolt gentlemannamässigt elegant som dess Nordenchef Gary Robson. Visst är det något speciellt med män som bryter på engels-
ka, vet hur en kostym ska bäras upp och arrangerar TUR:s trendigaste förfest på torsdagskväll? Robson tillsammans med marknadschef Leif Leganger är det närmaste vi kommer Sherlock Holmes & Dr Watson på TUR …
Syns oftast: i Brittiska montern B06:02
9. Tommy Swanson
Förleds inte av hans sävliga skånska, hans cowboyhatt och vilda västern-skjorta. Tommy Swanson är ingen bonnig USA-nörd utan ägare till Sveriges lönsammaste specialistresearrangör, Swanson’s Travel och som vunnit Grand Travel Award flera år i rad. Men det är information som du lär få dra ur honom med hovtång, för ödmjukhet är fortfarande en dygd i ”High Chaparall-fortet” i Osby.
Syns oftast: i USA/Swanson Travel A01:06
10. Katarina Myrberg och Karin Starkman Ahlstedt
Travel News redaktion sover varken dag eller natt. När vi inte lirkar fram skvaller och nyheter vid lunchbufféer och vip-mingel springer vi som skållade mandlar på pressträffar och seminarier. Ja, när vi inte säljer prenumerationer och möter läsekretsen i Travel News och Vagabonds monter förstås. Och om allt detta bloggar vi och skriver om på webben.
Syns oftast: i monter B02:42 samt på travelnews.se
11. Claes Tamm
Kryssningsveteranen som basar för MSC Cruises har ännu inte lyckats peta ner Royal Caribbean som största internationella kryssningsrederi på den svenska marknaden. Men på TUR är det MSC som syns – och smakar – bäst! Den italienska lunchbuffén serveras dock endast för inbjudna. Driver du en resebyrå kan kanske uppvisandet av en ambitiös affärsplan om hur din kryssningsförsäljning ska mångdubblas öppna vägen till parmaskinka och mozzarellasallad …
Syns oftast: i MSC Cruises monter C04:42

Kommentarer är stängda.