Annons:

Annons:

”Trump har sänkt USA:s varumärke som turistmål”

Intresset för att flyga till USA har i princip halverats efter Donald Trumps tillträde som president. Det visar en analys av 2,5 miljoner flygsökningar på Flygresor.se.

– Det är tydligt att Donald Trump just nu totalt har sänkt USAs varumärke som turistmål. Svenska folket vänder just nu helt klart blickarna mot andra resmål. Det är också tänkbart att väldigt många affärsresor till USA just nu ställs in eller inte blir av alls på grund av osäkerheten kring visum, säger Kristoffer Rengfors, Marknadschef på Flygresor.se.

Sökmotorn och prisjämförelsesajten Flygresor.se har analyserat cirka 2,5 miljoner flygsökningar som genomförts på företagets sajt och app. De analyserade sökningarna skedde under första och andra helgen efter Trumps tillträde som president, och jämfördes med hur det såg ut vid samma tidpunkter i fjol.
Resultatet avslöjar en kraftig nedgång av intresset att resa till USA. Under Trumps första helg som president hade andelen USA-sökningar minskat med 43 procent jämfört med 2016. En helg senare låg minskningen på 47 procent.

En förklaring till den stora nedgången kan enligt Flygresor.se vara det stora antal uppseendeväckande beslut som Donald Trump tagit under sin första tid som president. Bland annat har som bekant visum nekats till inresande människor från ett antal muslimska länder.

– När Trump blev vald till president såg vi en tillfällig ökning i intresset att resa till USA. Vår analys var då att USA hade fått mycket utrymme i media och att det avspeglades sig i intresset för landet som resmål. Nu får USA återigen väldigt mycket utrymme i media, men det är uppenbart att svenska folket inte alls lockas i samma utsträckning av det nya USA som Donald Trump bygger, säger Kristoffer Rengfors.

Att intresset för USA sjunkit så kraftig under året betyder också att landet inte längre återfinns bland de 20 populäraste länderna på Flygresor.se. Så lågt har intresset att resa till USA aldrig varit under de tio år som Flygresor.se fört statistik.

4 kommentarer

  1. Lars Gustavsson: Dollarkursen påverkar nog mer än Trump. Svara
  2. Göran Andersson: dollar kursen är =Trump Svara
  3. Björn Engström: Håller inte med om att dollarkursen påverkar mer än Trump. Kursen har vari hög länge. Trump skapar en osäkerhet, man vet inte vad som gäller fråne dag till en annan. Så både turist och affärsresande påverkas. Svara
  4. Kristoffer K: Lars: Men en dollarkurs i Jan 2016 på 8,5 vs 2017 på 8,9 är ingen signifikant skillnad direkt.. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

4 KOMMENTARER ÖPPNA