Annons:

Annons:

TUI kan stämmas efter Tunisienattentat

Släktingar till 16 av de britter som dödades vid terrorattacken i Tunisien i somras förbereder en stämning mot arrangören TUI. I en domstolsförhandling föreslogs att arrangören kunde ha flaggat för terrorrisken i sina broschyrer.

I tisdags hölls en förberedande domstolsförhandling i London. Släktingar till 16 av de 30 britter som dödades vid terrorattentatet i Tunisien i juni förra året framförde att de ”sannolikt” kommer att stämma arrangören Thomson Holidays, som arrangerade resan och som ägs av TUI Group.

I domstolen uppgav en representant för offrens släktingar att varningar om sannolikheten för terrorattacker aldrig hade framförts samt att det borde införas i framtiden. Det föreslogs bland annat att arrangörers broschyrer skulle kunna innehålla ett ”trafik-ljus-system” som visar hur hög sannolikheten för terror är på olika resmål, skriver Travelmole.

Representanten påstod också att Thomson sålt avbokningsskydd som inte gällde risk för terror, skriver Travelweekly.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Kleins Resebureau söker affärsresesäljare/resesäljare
Sista ansökningsdag:
8 februari 2019