Annons:

Rekordsommar för antal gästnätter i Stockholm

Både svenska och utländska besökare har fått upp ögonen för Stockholm som under sommaren var populärare än någonsin. Nästan fyra miljoner besökare övernattade i Stockholms län under perioden juni–augusti vilket är rekord.

Under sommaren var Stockholm och Stockholms län som besöksmål starkare än någonsin. Totalt gjordes 321 000 fler kommersiella övernattningar än samma period året innan, då utveckligen visade på en svag tillbakagång. Det visar färska siffror från Stockholm Visitors Board.

– Det är inte bara vädret som har slagit rekord i sommar. Under de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti överträffades fjolårets beläggningssiffror stort och den totala ökningen för sommaren stannade på nio procent. Ökningen kommer främst från de utländska gästerna och hotellen är de stora vinnarna med 10 procent fler gästnätter än samma period förra året, säger Peter Lindqvist, vd för Stockholm Visitors Board.

Antalet gästnätter som de utländska besökarna stod för ökade med 12 procent till 170 000. Även de inhemska besökarna var fler och totalt stod de för 151 000 fler övernattningar än året innan, en ökning som motsvarar 7 procent.

Vid val av ackommodation föredrog samtliga turister att spendera sin vistelse på hotell och drygt åtta av tio gästnätter spenderades på ett sådant. Antalet hotellnätter steg med 10 procent och gästnätterna på Stockholms läns campingplatser och vandrarhem/stugbyar såg en ökning på 4 procent.

Både nordiska och utländska besökare sökte sig i allt större utsträckning utanför stadsgränserna än tidigare och övernattningarna i länet ökade med 12 procent, att jämföra med en ökning på 10 procent för bokade nätter i Stockholms stad.

Flest utländska besökare kom från Tyskland och Storbritannien, som stod för en ökning med 14 procent vardera, samt från Norge (+2 procent) och från USA (som minskade med 2 procent). En tillbakagång gick även att notera hos besökare från Brasilien som minskade med 25 procent, och från Japan (-9 procent).

Störst procentuell ökning kom från besökare från Spanien och 34 procent fler övernattade i Stockholm på en komersiell boeendeanläggning under sommarmånaderna jämfört med fjolåret.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024