Annons:

Annons:

Turkiet satsar på halalturism

Turkiet tappar turister och byter därför strategi. Nu planerar landet att satsa på halalturism.

De senaste årens oroligheter i Turkiet med terrorattacker och kuppförsök och nu senast jordbävning har lett till en kraftigt minskad turism från Europa och USA. Enligt Turkiets departement för kultur och turism minskade antalet turister med 11 miljoner mellan 2015 och 2016 och raset fortsatte under fjolåret.
Under de senaste månaderna har turismen sakta börjat ökat igen, mest tack vare att de ryska turisterna börjat hitta tillbaka till landet, men den viktiga turistnäringen är ändå satt under hård press.

Därför söker Turkiet söker nya marknader, och den oberoende affärsmannaorganisationen Musiad föreslår i en rapport att Turkiet satsar på så kallad halalturism, det vill säga på turister från muslimska länder, skriver Dagens Nyheter.

Enligt rapporten reste 47,5 miljoner personer från muslimska länder utomlands under 2014 och under sina resor spenderade dessa tillsammans 62,2 miljarder dollar. Endast 4,9 miljoner personer besökte dock Turkiet, vilket Musiad menar är för litet med tanke på Turkiets kulturskatter.

Rapporten rekommenderar att landet genomför ett halalcertifieringsprogram som innebär att vissa hotell, transporter, mat och dryck helt ska anpassas efter muslimska traditioner, samt att det ska finnas avskilda pooler och stränder för män och kvinnor, samt möjlighet att be fem gånger per dag, enligt Dagens Nyheter.

Men den nya standardiseringen, som enligt rapporten införas fram till 2023, hoppas man kunna lyfta turistnäringen och locka fler muslimska turister som kan ersätta charterturismen från väst.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018