Annons:

UD häver avrådan från resor till Malta och Slovenien

UD enligt ett pressmeddelande har fattat beslut om att häva avrådan från icke nödvändiga resor till Malta och Slovenien. Beslutet träder i kraft 8 oktober. I bedömningen till beslutet har lättnader i restriktioner som genomförts för svenska resenärer vägts in.

Svenska medborgare eller personer med uppehållstillstånd i Sverige omfattas inte längre av slovenska krav på tio dagars karantän om de reser från Sverige.

Malta har meddelat att man hävt det inreseförbud som tidigare gällde för resenärer från Sverige, och resenärer från Sverige omfattas inte heller av karantänskrav.

UD har den senaste tiden hävt avrådan från icke nödvändiga resor till flera länder i Europa. Detta innebär inte att situationen är som vanligt igen. Lokala bestämmelser, restriktioner och krav på karantän som påverkar svenska resenärer, kan återinföras med kort framförhållning om situationen förändras.

Oavsett vart man reser vilar ett stort ansvar på den enskilde resenären. Varje resenär bör förbereda sig ordentligt inför en resa, hålla sig välinformerad om aktuella inresebestämmelser och följa lokala myndigheters råd och anvisningar på plats.

Kommentarer är stängda.