Annons:

UD uppmanar svenskar i Turkiet att vara försiktiga

UD uppmanar svenskar i Turkiet att undvika större folksamlingar och manifestationer. Anledningen är den senaste tidens våldsamma demonstrationer i landet. –Det kan inte uteslutas att man som svensk möter upprördhet över det som hänt i Stockholm i Turkiet, säger Svante Liljegren, ambassadör och chef för UD:s konsulära enhet rapporterar Aftonbladet

”UD uppmanar också svenskar i Turkiet att hålla sig uppdaterade om händelseutvecklingen i landet, samt undvika större folksamlingar och manifestationer”

UD uppmanar svenskar till försiktighet i Istanbul och Ankara Turkiet.

Anledningen är den senaste tidens demonstrationer som förekommit utanför svenska generalkonsulatet i de båda städerna, efter den högerextreme politikern Rasmus Paludans koranbränningar.

Av samma anledningar går även danska och norska UD ut med uppmaningar om att danskar och norrmän bör undvika större folksamlingar och demonstrationer i Turkiet.

Svenskar som befinner sig i Istanbul uppmanas av UD att vara försiktiga . Foto: Istock.

”Vi vill göra svenskar i Turkiet uppmärksamma att ytterligare manifestationer kan förekomma, särskilt i anslutning till ambassaden i Ankara och generalkonsulatet i Istanbul”, skriver UD.

UD uppmanar också svenskar i Turkiet att hålla sig uppdaterade om händelseutvecklingen i landet, samt undvika större folksamlingar och manifestationer.

De råder även svenskar att ladda ner appen ”UD Resklar” och skriva upp sig på svensklistan.

Trots uppmaningarna råder ingen generell reseavrådan till Turkiet i nuläget, utöver de platser som UD sedan tidigare avrått.

3 kommentarer

  1. Tim: Vore intressant med en artikel om charterbolagen någon droppande försäljning till Turkiet ?
    • Travel News: Den kommer snart!
  2. Realisten: Oavsett vad man står politiskt så är inte Turkiet ett lämpligt land att besöka. Varken Presidenten eller 95% av dess invånare välkomnar svenskar.