Annons:

Mer upp för turismen i Västsverige än Stockholm

Turismen till Västsverige har ökat mer under första halvåret än till Stockholmsområdet. Bägge regionerna går dock bättre än Sverigeturismen totalt som backar.

Färsk statistik från SCB visar en minskning av antalet övernattningar i Sverige med 1 procent under januari till juni. Storstadsregionerna visar dock plus. Västsverige ökade med 6,3 procent, Skåne med 3,6 procent, medan Stockholms län fick nöja sig med en halvårsökning på 1 procent.

– Ökningen är glädjande och ett resultat av många samlade insatser men inte minst nya investeringar och ökad hotellkapacitet. Andra bidragande faktorer är IKEA som under våren öppnade i Uddevalla. Under försommaren invigdes Naturum Vänerskärgården och Victoriahuset på Läckö. Lägg därtill en god blandning av möten, evenemang och stark mediaexponering, säger Lotta Nibell-Keating, tf vd på Västsvenska Turistrådet.

I juni ökade turismen i Västsverige kraftfullt med 16 procent fler övernattningar jämfört med förra året. I Stockholms län blev i stället nedgången 1 procent, där det är de europeiska turisterna som sviker. De nordiska gästerna blev dock 1 procent fler i länet tack vare fler finska besökare. I hela Sverige ökade övernattningarna i juni med 3,7 procent jämfört med förra året.

 

Artikeln är ändrad 20 augusti på grund av felaktiga siffror.

 

 

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024