Annons:

USA halkar efter

För andra året i rad så tappar USA marknadsandelar jämfört med den globala utvecklingen. Rapport från IPW.

För andra året i rad så tappar USA marknadsandelar jämfört med den globala utvecklingen. 

– Turismen till USA ökar inte i samma takt som den globala utvecklingen. De senaste två åren har USA tappat en procentenhet av sin globala marknadsandel. Det innebär ca 32 miljarder dollar i minskade intäkter från turismen och 100 000 färre arbetstillfällen, säger Roger Dow, VD på US Travel Association på ett pressmöte idag på IPW.

USA brottas med en negativ bild som sprids över världen och Trump administrationen har inte gjort saken bättre, snarare tvärt om. Enligt en undersökning så stödjer 80% av röstberättigade amerikaner tanken att ökad turism kan gå hand i hand med ökad säkerhet, det ena utesluter alltså inte det andra. 

– Vi jobbar intensivt med att förklara för Trumpadministrationen hur resebranschen är dörren för ekonomisk tillväxt, det är själva fundamentet för att träffas, uppleva och göra affärer. Om USA skall nå sina BNP mål så måste vi förbättra säkerhetskontrollerna och underlätta visumansökningar fortsätter Roger Dow.

USA fortsätter att rulla ut systemen med så kallad pre-clearence, dvs säkerhetskontrollen ligger redan på avreseflygplatsen, men det går inte i den önskade takten. Arlanda är tilltänkt, men vet vi inte när det blir klart. Faktum är att 75 procent av de som besökt USA får en bättre bild av USA än de som inte besökt landet, och dessa blir också återbesökare.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024