Annons:

Annons:

USA-resandet märker ingen Trump-effekt

Inför USA-valet uppgav en av tre att lusten att resa till USA skulle minska med Trump som president. Nu kommer en ny undersökning som säger motsatsen – svenskarna fortsätter att boka biljetter till USA som aldrig förr.

Nyfikenheten på hur resandet till USA påverkas med Donald Trump som president tycks vara stor. Inför valet kom Ticket med en Sifoundersökning som berättade att en av tre svenskar kände minskad lust att resa till USA om Trump stod som valsegrare. Med Hillary Clinton som president skulle effekten bli den motsatta – fem procent skulle då känna ett ökat sug att resa över Atlanten.

Två dagar efter valet kom nya uppgifter från Flygresor.se – sökningarna på resor till USA hade ökat med 23 procent dagen efter presidentvalet. ”Vi hade nog trott att det faktum att Donald Trump vann valet snarare skulle sänka intresset”, sa Kristoffer Rengfors, marknadschef Flygresor.se, till Sydsvenskan då.

Nu en vecka efter valet, är det dags för ytterligare en Sifoundersökning i ämnet, den här gången beställd av Resia. Resultatet visar att Trump inte har avskräckt svenskarna från att resa till USA. Intresset har snarare ökat, främst bland de yngre. Mest lockar New York.

– USA har under hösten slagit alla rekord. Nu visar undersökningarna att inte ens ett omtalat valresultat påverkar svenskarnas reslust till USA. Vi var nog många som trodde att intresset skulle svalna med Trump som president. Men nu vet vi att det hittills inte påverkar svenskarna och att New York dessutom ökar bland de yngre, säger Lina Eklund, pr-specialist på Resia.

Enligt undersökningen har drygt en femtedel av de yngsta New York som sin drömstad. Bland de äldre i undersökningen, 56-79-åringar, har intresset för att resa till The big apple dock minskat något efter valet. Men för USA som helhet är intresset intakt även i den äldre åldersgruppen.

– Att de unga är ännu mer lockande av New York efter valet kan bero på att man tror att dollarn kommer att bli billig, säger Lina Eklund.

En kommentar

  1. Peter Hellman: Ju mer USA syns i media desto mer resande... Valutan och dollarens värde är viktig i relation till svenska kronan och bränslet- Jag tror på ökat resande under nästa år: gäller framförallt -affärsresande,-möten och vissa målgrupper inom privatresesegmentet! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019