Annons:

Världens turism ökar

Den internationella turismen ökade med över fyra procent under årets två första månader, det visar siffror från Världsturismorganisationen UNWTO.

Färska siffror från Världsturismorganisationen UNWTO visar att turismen ökade i hela världen, med undantag för Mellanöstern och Nordafrika. under januari och februari 2011.



Globalt sett översteg antalet internationella turister 124 miljoner under årets två första månader, jämfört med 119 miljoner för samma period förra året. Sydamerika och Sydasien står för den största tillväxten med respektive 15 procent, tätt följt av Afrikas södra delar där turismen steg med 13 procent och Östeuropa som såg en tillväxt i turismen på 12 procent.



– Resultaten visar att trots många utmaningar så fortsätter den internationella turismens återhämtning, som var anmärkningsvärt stark förra året. Nyheterna är extra positiva för tillväxtekonomier och utvecklingsländer, speciellt för Afrika där turism spelar en allt viktigare roll vad det gäller export- och arbetsutvecklingen, säger Taleb Rifai, generalsekreterare för UNWTO.

Enligt organisationens beräkningar i början av året så ska den internationella turismen öka med fyra till fem procent under 2011.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024