Annons:

Veckans rookie i reseindustrin: Chris Overgaard Pedersen

Varje vecka kommer Travel News att presentera en rookie i reseindustrin. Det är alltså en ung lovande människa som ännu inte fyllt 30 år som du ska ha koll på för snart är hen din chef. Först ut är Chris Overgaard Pedersen som arbetar på B2B på Xtravel. Han frågar inte sina konferenskunder var de ska resa utan varför.

Vem är du?

Chris Overgaard Pedersen, 27 år, energisk kille från Danmark som älskar att resa, träna och lyssna på 60-tals rock.

Vad gör du?

Jobbar som projektledare och ansvarig för B2B på Xtravel.

Varför arbetar du i reseindustrin?

Jag är utbildad som konceptutvecklare och resebranschen är konstant i behov av nya koncept för att vara med på noterna. Trends, koncept och behov ändras väldigt ofta inom resebranschen, och jag tycker att det är häftigt att vara med om att utveckla en bransch som hela tiden behöver utveckling. Att skapa feta äventyr som mina kunder aldrig glömmer ger också en fantastisk känsla, och sen är det självklart ett plus att jag själv älskar att resa så mycket som det bara går.

Utbildning:

Officersprogrammet i Försvarsmakten och Konceptutvecklare på IHM Business School I Stockholm.

Vad är besöksnäringens största utmaning?

Turismen växer extremt mycket och det är ingen hemlighet att branschen inte är särskilt bra för miljön, biodiversiteten och ibland även det lokala samhället. Jag tror, att den största utmaning för de flesta aktörer inom branschen är att skapa en hållbar utveckling som minskar miljöpåverkningen så mycket som det bara går, men speciellt också att vi som aktörer ska vara med till att utveckla de lokala socialekonomiska förhållande. Det är vi som aktörer som kan påverka alla våra resenärer och även vara med till att granska och samarbeta med bra lokale företag och se till att utvecklingen går åt rätt håll för alla parter. Detta koliderar dock med konsumenters efterfrågan på att trycka priserna på resor ner så mycket som det bara går, och jag tror att utmaningen består i att skapa ett hållbart produkt och kommunicera det på ett sätt som gör att resenärerna är villiga till att betala lite extra för att bidra till en hållbar utveckling.

Vad gör du om tio år?

Fortsätter med att jobba som produktansvarig inom resebranschen, som egenföretagare inom äventyrsresor eller kanske som chef för ett reseföretag som jobbar med aktiva resor.

***************

Faktaruta

Namn: Chris Overgaard Pedersen

Titel: Project Manager for B2B på Xtravel

Familj: Familj och två bröder I Danmark och en finsk sambo här I Stockholm

Ålder: 27

Bor: Stockholm

Senaste resa:  Klätterresa igenom Balkanländerna

Favorithotell: OK Koral Eco Lodge, Montenegro

Favorit färje- eller kryssningsbolag: Har aldrig åkt på kryssning, men “The Flying Dolphin” I Grekland är en stjärna om man vill båtluffa

Favorit reseapp: MAPS.ME – Fantastisk app som har offline-maps där även funkar i mitten av ingenstans uppe i de Libanesiska berg

Flygbolag som jag åker helst med: Norwegian (Sambon jobbar där J )

Favoritdestination bortom min egen: Patagonien – Oslagbar natur, vandring, klättring, rafting etc. Att de också har fantastisk mat och vin på ett och samma ställe är en bra bonus.

Detta vet vi inte om dig: Jag har själv rest världen runt som resejournalist och fotograf. 104 länder har det blivit till än så länge och om man vill ha inspiration lägger jag upp resebilder på Instagram @aWritingNomad

Kommentarer är stängda.