Annons:

VisitSweden vill locka utländska turister till Dalarna

Friluftsaktiviteter ska locka utländska turister till Dalarna.

För att sprida intresset om Sverige och Dalarna anlände igår, den 12 september, researrangörer, återförsäljare och journalister till Sälen för en fyradagars visningsresa. På programmet står guidade turer som fjällvandring med tältövernattning, paddling på Västerdalälven och MTB-cykling i Rörbäcksnäs. Researrangörerna kommer även under en workshop att träffa representanter för outdoor-företag från övriga delar av Dalarna.

– Dalarna har en långsiktig satsning att öka antalet internationella gäster. Dessa dagar är en utmärkt möjlighet för oss att visa delar av vårt stora utbud av outdoor-aktiviteter. Tillsammans med våra kulturupplevelser och starka symboler som midsommar, dalahästen och faluröda hus gör outdoor-produkterna att vi har starka erbjudanden för olika målgrupper, säger Elisabet Asp-Christiansson, internationell säljare på Region Dalarna.

Sammanlagt är det 7 journalister, 8 researrangörer och 14 inköpare av outdoor-utrustning från Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Danmark, Norge, Ryssland, Finland och Schweiz som är med på resan.

 

Kommentarer är stängda.