Annons:

Därför älskar jag att arbeta i reseindustrin

Nu har jag varit chefredaktör på Travel News i sex månader. Jag måste säga att det är mycket roligare än jag trodde att det skulle vara. Förklaringen är enkel. Människor som arbetar i reseindustrin är trevligare än vanliga människor. Jag överdriver inte när jag skriver detta. Jag har arbetat med media och reklam. I denna näring är alla dryga. En konstnärs förmåga att se utanför sin egen navel är mycket begränsad. Jag har arbetat i spritbranschen, där är alla nervösa. Det är udda att arbeta med en produkt som gör alla glada, men man får inte lov att prata om det. Jag har arbetat som brevbärare. Där är det mest kufar. Jag har arbetat i vården. Man blir lite deprimerad av att alla är sjuka.

Som sagt. Reseindustrins hjältar är bäst. I våras intervjuade jag Max Ekwall på Ocean Bus. Bor ni i Stockholm har ni förstås sett hajbussen. Max arbetade förr i finansbranschen. Så här sa han i min intervju:

– Jag är ledsen att jag inte hittade hit tidigare. Vi har haft människor från hela världen i bussen och alla är så trevliga och vänliga oavsett om de är svenskar eller hinduer eller muslimer. Det är obegripligt att det är krig någonstans i världen. Det är fantastisk att möta så många glada människor.

Jag kan bara hålla med.

I veckan träffade jag GTA-juryn igen. Det var ingen som blev sur när jag blandade ihop B2B-resebyråer med TUI. Hade jag gjort ett liknande misstag när jag var chefredaktör på reklambranschens husorgan Resumé hade folk rest sig upp och lämnat rummet. Nu fick jag bara veta hur det hängde ihop och så gick vi vidare och spånade fram fler kandidater och kategorier. Målet är att presentera alla nominerade den 8 november på Travel News Market på Waterfront.

Har du tips eller förslag på företag eller personer som du vill nominera till Grand Travel Awards går det utmärkt att mejla mig.

På mötet bestämde vi att INTE införa kategorin lågprisflygbolag. Idag är nämligen alla flygbolag lågprisbolag. I juli flög jag hem från Mallorca med SAS för 500 kronor.

Den 31 augusti kommer deras kvartalsrapport. Jag har bett om att få intervjua vd Rickard Gustafsson.

Håller tummarna.

När jag ska berätta om mitt arbete för utomstående brukar jag säga att mitt liv styrs av två norrbaggar: Petter Stordalen och Bjørn Kjos. Jag tror inte att det är en slump att svensk reseindustri inte har lyckats producera två lika stora personligheter, men det får jag återkomma till i en annan krönika.

***

Ha nu en skön helg så hörs vi igen på måndag.    

 

Kommentarer är stängda.