Annons:

Fredagskrönikan: Jag har inte rökt på!

Då var det dags för fredagskrönikan igen. Roliga timmen för mig.

Vi befinner oss i helt nya tider. Men jag måste säga att jag börjar att komma in i dem. Mars var en av de längsta månaderna i mitt liv, men det har funnits andra perioder i mitt liv som också varit svarta. Min pappa dog när jag var tretton år och det gjorde att mina tonår blev ganska förvirrade. Men till slut kom jag in på universitetet i Lund och fick träffa en massa sköna människor. De vidgade mitt universum och fick mig att komma ur mitt mörker. 

Jag kom på att man inte ska älta en massa saker man inte kan göra något åt utan försöka se framåt och skaffa sig en plan. Min plan i Lund var att ta studiemedel i sex år och läsa enstaka kurser och sen kanske bli förtidspensionär eller ja, sex år var en ocean av tid och jag tänkte ingenting bortom detta. 

Men ett år senare åkte jag till Sovjet och var med och rev järnridån tillsammans med miljontals andra idealister. Jag kom hem och började göra min egen tidning och det är lite samma sak jag gör fortfarande. 

Några gånger i livet har jag drömt om mycket pengar, men nu har jag lärt mig att man måste kunna räkna för att bli rik och jag tycker mer om att skriva. När jag var vd (och chefredaktör) på Resumé förlag var det andra som kunde räkna, jag var ganska effektiv när det gällde att ta beslut. Jag tycker att om det blir 60 procent rätt så är det godkänt. 

Alla gör fel. 

Men då är det bara att göra om och göra rätt. 

För några dagar sedan skrev jag om ödmjukhet i en krönika. En läsare undrade vad jag hade rökt på.

Sant är att jag inte brukar gilla ödmjukhet, jag gillar att skryta och om ingen annan berättar din framgångshistoria så måste du göra det själv. 

Just nu är det tuffa tider på Travel News när det gäller intäkter, men när det kommer till läsare så har vi aldrig haft fler. Vi är uppe på 170 000 läsare i månaden enligt Google Analytics. En del av er som hittade oss när alla flygbolag släckte ner har fortsatt att hänga kvar. 

Kul med många läsare. Tyvärr är det månader kvar innan ni kan flyga som vanligt.

Tack vare Google vet jag exakt vad ni gillar att läsa.

I veckan har jag skrivit en del om den fond på sex miljarder som SRF och ja resten av EU önskar ska införas, men som Miljöpartiet är emot. 

De vill se en grön revolution. 

Jag tror att detta skulle vara mycket farligt och på lite sikt kontraproduktivt för den gröna omställningen som måste komma, men som också måste få ta tid. 

Det ligger i människans gener att resa och förflytta sig och det bästa sättet att utvecklas är att byta miljö. 

Under mina jobbiga tonår fick jag möjlighet att resa en månad per sommar till England och gå en språkskola. Min mamma kände ägaren av Concord College så vi fick ett stipendium. Den resan blev ett andningshål för min existens och jag förstod att även om alla människor i Oxie inte såg min fulla potential fanns det människor i andra delar av världen som kanske skulle göra det. Att sen komma tillbaka till den lilla tröga förorten utanför Malmö var förstås inte paradiset. Men det hade öppnats en lucka och jag fick lite tid att härda ut. 

Den viktigaste egenskapen för att nå framgång är tajming, att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Men tajming handlar inte tajming, det handlar om tålamod. För är du på rätt plats och har rätt energi och lite idéer om vad du håller på med så kommer det att komma ett tillfälle när det handlar om att vara modig och då ska du hoppa på tåget eller flyget och förändra ditt liv. Travel News finns för att alla människor i världen ska ha denna möjlighet. Det är ett privilegium att få vara en del av detta, att skapa förutsättningar för att människor ska kunna resa.

Nu kanske det blir nya kommentarer om vad jag rökt. 

Och svaret är ingenting, men snart ska jag dricka lådvin med min älskade fru och äta något riktigt gott. 

Vi hörs igen på måndag.   

 

4 kommentarer

  1. Anders P.: Det är Miljöpartiet som röker morötter. Det är ett parti som inte skall finnas i riksdagen, de har knappt 4% av rösterna och är militanta galningar som vill. . . . vill vadå? Om bara de andra partierna ordna fram egna miljöpersoner och satte rätt agenda så blir det bättre. Är det inte dags med 8% för att få leka i Riksdagen? Vad är syftet att bjuda in kleti-o-pleti som lyckas nå 4%? Var vi lyckligare när Bert och Wachtmeister lekte i Riksdagen? Att ha en rimlig lägst % gräns är nåt att sträva efter, inte att "alla skall få vara med" för då går det över styr. Svara
  2. Nicola Rabi: Tack Viggo, Härligt att få läsa om något hoppfullt i dessa tider. Pratade med min kära fru häromdagen, om livets resa som många gånger handlar om just tålamod och mod. Tack för en mycket bra krönika. Ser fram emot att läsa mer. Mvh Nicola Svara
    • Travel News: Tack kompis. Vi ses snart i Malmö! Svara
  3. /Martin: Det var tider i Lund! Håller med om att det handlar om tålamod, tillsammans med arbete. Svårt med arbete när basen för ekonomin rycks bort. Min dotter fick sparken från sitt jobb på Pressbyrån igår, min kollega fick inte åka till Huston på sin årliga påsk-rodeo pga Corona-krisen. Läste i DN en artikel som satte det i ett historiskt perspektiv, intressant. https://www.dn.se/nyheter/sverige/expert-man-maste-satta-coronaviruset-i-perspektiv-utan-att-forminska-hotet/ Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

4 kommentarer Öppna
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024