Annons:

Wizz Air hotar stämma norska kommuner efter bojkott

Lågprisflygbolaget Wizz Air har hamnat på kollisionskurs med flera norska kommuner efter sin etablering på landets inrikesmarknad i höstas. Nu hotar bolaget att stämma några av dem.

Wizz Air hotar att stämma flera norska kommuner och län samt det statliga elnätbolaget Statenett efter att dessa har bojkottat det ungerska lågprisbolaget för att få dess anställda att gå med i facket.

Det skriver nyhetssajten e24.no på måndagen, baserat på ett pressmeddelande från Wizz Air.

Bakgrunden är en bojkott mot bolaget, som Wizz Air menar gjordes utan förvarning och utan att utvärdera huruvida den var laglig.

Wizz Air startade inrikesflygningar i Norge i oktober, och sedan dess har bolaget varit omdebatterat. Den 14 oktober sade statsministern Erna Solberg att hon stöttade en bojkott, och att Wizz Air inte kunde neka anställda att organisera sig.

Tidigare i december uttalade sig Wizz Airs kommunikationschef Andras Rado i ett mail till nyhetssajten Klassekampen, och menade där att ”försöken att med bojkott och mobbningstaktik pressa anställda till att organisera sig är ett uppenbart brott mot deras rättigheter”.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024