Annons:

Wizz Air öppnar ny linje från Malmö till Sarajevo

Det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air ser fortsatt nya möjligheter på den svenska marknaden och utökar destinationsutbudet från Öresundsregionen och Malmö Airport med ytterligare en flyglinje till Bosnien och Hercegovina, denna gång till huvudstaden Sarajevo, enligt ett pressmeddelande.

Lagom till julfirandet kommer det för första gången att vara möjligt att flyga direkt mellan Malmö och Sarajevo, huvudstad och den största staden i Bosnien Hercegovina. Södra Sverige har en stor andel invånare med rötter på Balkanhalvön. I Skåne är bosnier den största folkgruppen från forna Jugoslavien och en betydande del av passagerarna förväntas vara resenärer som vill besöka familj och vänner. Staden som är vackert beläget i Sarajevodalen i mitten av Dinariska Alperna är också en populär turistdestination året runt.

Wizz Air satsar stort på Sverige och utökar trafiken från sin nyöppnade bas i Sarajevo. Så sent som för några månader sedan började Wizz Air också flyga till Sarajevo från Göteborg Landvetter och till Banja Luca från Malmö.

Även om resandet ännu är kraftigt präglat av pandemin fortsätter efterfrågan på flygresor att återhämta sig. För resor inom EU skapar EU:s digitala covidbevis förutsättningar för ett förenklat resande då rutinerna för kontroll kan samordnas ytterligare. För alla resor, såväl inom som utanför EU, är det dock viktigt att man som resenär fortsatt håller sig uppdaterad vad som krävs då varje land har nationella inreseregler.

– Det är glädjande att Wizz Air expanderar, och att de väljer att öppna ytterligare en ny linje knappt ett par månader efter de lanserade linjen till Banja Luca visar att det tydligt finns en efterfrågan på resor från Malmö. Sarajevo är en fin och spännande destination som jag hoppas att många i södra Sverige nu passar på att upptäcka, säger Karin Öhrström, flygplatschef på Malmö Airport. 

– Flygtrafiken fortsätter att återhämta sig, och utrikestrafiken på Malmö Airport som till stor del är Wizz Air resenärer, ökade med 210 procent jämfört med förra sommaren, avslutar Karin Öhrström i ett pressmeddelande.

– Vi är glada att kunna addera den nya förbindelsen mellan Malmö och Sarajevo. Med de nya linjerna erbjuder vi fler möjligheter för resenärer att resa för extremt låga priser och att resa säkert. Våra moderna flygplan såväl som våra förbättrade skyddsåtgärder kommer att säkerställa bästa möjliga hälsosamma förhållanden för resenärer medan vi flyger med lägsta miljöavtryck. Vår vänliga besättning ser fram emot att välkomna resenärer ombord på vår unga och moderna flotta, säger Paulina Gosk, Corporate Communications Manager på Wizz Air i ett pressmeddelande.


Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024