Annons:

Fortkörning på Autobahn leder till motorhaveri – i år väntas olyckorna öka

Att ta bilen utomlands har blivit alltmer populärt bland svenskarna, antalet utresor med bil har ökat kraftigt sedan 2015 med undantag för pandemiåren 2020 och 2021. I år förväntas ännu fler resa utomlands med bilen.

”Folksam ser en tydlig trend, att skadorna konstant har ökat från 2015 fram till nu”

– Vi ser att majoriteten av dessa motorhaverier dessutom sker på Autobahn i Tyskland, vilket troligtvis handlar om att man kört sin bil betydligt snabbare och längre sträckor än vad den är van vid. Se till att bilen är välservad, att batteriet är i bra skick och att bilen klarar längre sträckor, säger Erika Olsson, skadeförebyggare på Folksam.

Med ett uppdämt resebehov efter pandemin i kombination med hög inflation och höga räntekostnader räknar Folksam med att fler kommer att välja att ta bilen utomlands i sommar. Mellan 1 juni och 31 augusti förra sommaren hanterade SOS International totalt 750 skador för Folksams kunder i utlandet – en siffra som förväntas öka.

Folksam ser en tydlig trend, att skadorna konstant har ökat från 2015 fram till nu, med undantag för pandemiåren. Den överlägset vanligaste skadan är motorhaveri (35 procent), följt av trafikolycka (20 procent) och punktering (15 procent). De länder där flest olyckor sker är Tyskland (25 procent), Danmark (15 procent), Norge (14 procent) och Frankrike (7 procent).

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024