Annons:

Konsthall tog hem Stora Turismpriset 2017

Konsthallen Artipelag i Stockholms skärgård har tilldelats Stora Turismpriset 2017. Priset på 100 000 kronor delades ut igår i Stockholm av närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Vinnaren Artipelag är enligt juryn ett besöksmål som har utvecklats genom modiga och kreativa satsningar.

Så här lyder hela motiveringen:

”Vinnaren av Stora Turismpriset 2017 är en aktör som med mod och passion, i harmoni med naturen, under kort tid etablerat sig som en av de mest respekterade konsthallarna i Norden”.

– I år har vi haft många starka kandidater som bidrar till att göra Sverige till en enastående destination. Vinnaren är en aktör som med hög kvalitet lyckats locka besökare från hela regionen. Samtidigt har aktören etablerat sig som en internationellt erkänd konsthall, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.

Övriga finalister i årets tävling var:
Svenska kulturpärlor, ICEHOTEL 365, Snötåget / Inlandsbanan, Isaberg Mountain Resort, Musselbaren, Sågarbo Herrgård Stuguthyrning, Hotell Hulingen, Gekås, Sjöstugans Camping i Älmhult, de Wilde Outdoor, Dragsö Camping & Stugor, Skåneleden / Region Skåne, Gotland Sports Academy, Sun Dance Ranch, Hotell Lappland och Höga Kusten Destinationsutveckling / Höga Kusten Turism.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024