Annons:

EU inleder granskning av Ryanairs köp av Aer Lingus

Europeiska kommissionen har beslutat att inleda en fördjupad granskning av Ryanairs köp av Aer Lingus.

Europeiska kommissionen har inlett en fördjupad granskning av Ryanairs förvärv av Aer Lingus. Ryanair anmälde fusionen till kommissionen den 24 juli. Den fördjupade granskningen som nu startas kommer att ta 90 arbetsdagar, eller fram till den 14 januari nästa år.
 
”Kommissionens preliminära undersökning av den föreslagna fusionen visade på potentiella konkurrensproblem”, skriver kommissionen i ett pressmeddelande. 
 
”På ett stort antal europeiska rutter, huvudsakligen från Irland, är de två flygbolagen varandras närmaste konkurrenter och hindren för inträde verkar höga. Övertagandet kan därför leda till eliminering av verklig och potentiell konkurrens på ett stort antal av dessa rutter”, fortsatte kommissionen.
 
EU-kommissionen underströk att en fördjupad undersökning inte är avgörande för det slutliga beslutet. Kommissionens granskning kan leda till att fusionen stoppas eller godkänns. Godkännanden efter en fördjupad undersökning har i tidigare fusionsundersökningar inneburit att kommissionen har krävt ändringar, exempelvis försäljning av verksamhet, skriver SvD. 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024