Annons:

Detta är vår premiumtjänst

Travel News Premium är en nyhetstjänst för dig som arbetar i reseindustrin. Under ett år publicerar vi 500 unika artiklar som är skrivna enkom för dig som arbetar med turism och resor.

Under 2022 kommer vi med en mängd nyheter och ökad bevakning av reseindustrin. Två av årets nyheter är Travel News Finansrapport och Travel News konjunkturrapport.

Den första kommer att skrivas av Leif Holmkvist, han kommer att sammanställa de noterade bolagen i reseindustrins kvartalsrapporter och analysera resultat. Det blir en köp, sälj och behåll.

Den andra rapporten kommer att produceras av Janne Sundling som kommer att sammanställa officiell data från bland annat SCB och Swedbanks data om konsumtionen i Sverige och göra en analys. 

Vi planerar även en återkommande Travel News trendrappport. Mer om den inom kort.

Vår redaktion består av fyra reportrar: 

Leif Holmkvist, ekonomireporter

Skriver i första hand ekonomiska analyser av noterade bolag i reseindustrin: SAS, Scandic, Skistar, First Camp och Norwegian.

Är ansvarig för vår årliga genomgång av alla större bolag i reseindustrin. Vi granskar över 1200 bokslut i kategorierna hotell, researrangör, resebyrå konferens och camping. Vi publicerar också lönetoppen med inkomsterna för över 300 chefer inom reseindustrin. 

Leif har ett förflutet som stridspilot, men är även prisbelönt som grävande journalist. Förutom Travel News medverkar han regelbundet i Fokus och Dagens Media. Under sin långa karriär har han gjort en rad avslöjanden som fått stort genomslag. Exempelvis att Bonnier skulle sälja TV4 och att statsminister Göran Persson hade ett hemligt samarbete med SVT:s politiska reporter Erik Fichtelius.

Har du nyhetstips till Leif? Mejla här.

Janne Sundling, politikreporter 

Är Travel News mest politiska reporter. Har en unik kunskap om vem som styr Sverige. Och hur detta går till i praktiken. Alltså, ska Bromma få vara kvar och hur ska Arlanda växa?

Men Janne har även mer nördiga intressen och stor regional kunskap och brukar skryta med att han varit i 81 procent av landets kommuner. Skrev nyligen en artikel med denna rubrik: “Sex års hotellbråk i Skövde kan vara över”. 

Ska under 2022 ansvara för Travel News konjunkturrapport som kommer en gång i kvartalet. Kommer också att skriva regionala nedslag med utgångspunkt i Travel News Business Forum som kommer att göra 10 nedslag under 2022.

Har du nyhetstips till Janne? Mejla här.

Joakim Rådström, reportageskribent

Nytillskott med stort intresse för både upplevelser och travel tech. Ofta på resande fot, ofta med fokus på teknik, vetenskap och affärsmodeller. Nyss hemkommen från Malta, där han granskade rabattsystem för att ragga turister. Gillar att följa startups och innovativa småföretag. Emotser med glädje Travel News viktiga regionala bevakning inom ramen för Business Forum 2022.

Tidigare bland annat biståndsarbetare och PR-konsult. Som frilansjournalist också inriktad på bland annat bygg och fastighet, samt energifrågor.

Har du nyhetstips till Jocke? Mejla här.

Viggo Cavling, chefredaktör på Travel News.

Viggo Cavling, chefredaktör

Jag Viggo Cavling är chefredaktör och leder detta redaktionella arbetet på Travel News. Mitt mål är att vi dagligen ska publicera fem-sex nyhetsartiklar och minst en premium-artikel. Ofta blir det fler. 

Jag arbetar enligt hagelgevärsprincipen, skjuter man mycket och ofta ökar chansen att man träffar rätt. Energin som uppstår när man är aktiv ska inte heller underskattas. Mitt mål är att reseindustrin ska vara i ständigt fokus i det offentliga samtalet i Sverige och att reseindustrins andel av vårt BNP ska öka. Travel News är redan nu Nordens största oberoende affärstidning för reseindustrin, men mitt mål är att vi ska bli mycket större.

I första hand genom att skriva mer om turism och resande i Sverige. Det innebär inte att vi ska överge vårt gamla DNA outbound. Detta är och förblir Travel News hjärtland.

Mejla gärna mig här.