15 februari 2024

Grand Travel Award

Travel News äldsta och mest prestigefyllda utmärkelse. Det har delats ut 30 gånger och återigen så har vi glädjen att meddela att vi ännu en gång kan vara i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm med en efterföljande middag och fest.

Nils Norberg och Tareq Taylor på scen under Grand Travel Award 2023

Grand Travel Award är Travel News äldsta och mest prestigefyllda utmärkelse. Det har delats ut 30 gånger och återigen så har vi glädjen att meddela att vi ännu en gång kan vara i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm med en efterföljande middag och fest.

Festligheterna inleds med Travel News Studio, ett seminarieprogram med keynote speakers från reseindustrin och samtal om turism och tillväxt. Reseindustrin är idag världens största näringssektor och sysselsätter 10 procent av världens befolkning. Vårt mål är att en gång om året samla reseindustrins viktigaste makthavare på scen och i publiken. 

Vinnarna vaskas fram genom en stor undersökning bland Sveriges affärs- och privatresenärer samt de anställda på landets resebyråer. Det aggregerade resultatet i dessa tre grupper blir vinnaren av Grand Travel Award 2023.


När & var

När: Torsdag 15 februari, 2024

Var: Vinterträdgården, Grand Hotell, Södra Blasieholmshamnen 8, ingång till höger om hotellets huvudentré.

14.30 dörrarna öppnas

15.00 Seminariestart

16.00 Paus & Mingel

16.20 Seminarie del 2

17.30 Välkomstdrink

18.00 Kvällsgäster anländer

19.00 Grand Travel Award

20.15 Middag & fest

Björn Ulvaeus på GTA 2023

Biljettpriser 2024

Seminarium samt Gala (1795:- + moms)
Du får (från kl 15.00) seminarium, gala med prisutdelning, middag med ett glas vin, öl eller alkoholfritt.

Gala (695:- + moms)
Du får (från kl 18.00) gala med prisutdelning, middag med ett glas vin, öl eller alkoholfritt.

Konferencier under pristudelning av Grand Travel Award

Niklas Källner är journalist, tv- programledare och författare. Han har jobbat med tv-produktioner som ”Arvinge okänd”, ”Fuskarna”, ”Skavlan” och nu senast ”Niklas och verkligheten”. I radio hör vi honom som panelmedlem i Spanarna i P1. Förutom att jobba med radio och TV skriver han också böcker som ”Tills man dör lever man”, ”Och bilen går bra?” och ”Ser du inte vad jag säger?”. Vi har också sett honom som tävlande i tv-programmet På -spåret


Keynote speakers

Anko van der Werff, vd & koncernchef på SAS

Medlem av SAS Group Management sedan 15 juli, 2021. Han har lotsat bolaget genom en rekonstruktion och hittat bolagets nya ägare i form av Air France-KLM. Han kommer att berätta om denna resa, SAS framtid och bolagets roll i Skandinavien. SAS är och förblir det i särklass viktigaste bolaget i Travel News universum.

Gregory Naidoo, Chief Evangelist & Development Officer på Mews

Greg började på Mews 2016 efter att ha samlat på sig över ett decennium av erfarenhet av marknadsföring och kommersiell verksamhet inom hotellbranschen. Under sex år ledde Greg Mews försäljningsverksamhet som Chief Commercial Officer och hjälpte till att välkomna tusentals nya fastigheter till Mews-plattformen. Efter ett kort sabbatsår återvände Greg som Chief Evangelist and Development Officer, med uppgift att sprida ordet om Mews vida omkring, med fokus på att bygga relationer med globala varumärken och utmana vår bransch att anamma nya sätt att tänka.

Han kommer att redovisa unik kunskap från de 7000 hotell som Mews har insyn i. Vad är trenderna globalt och hur skiljer sig vår del av världen från dessa? Och vad är förstås likheterna?

Dr. Katarina Graffman, Antropolog

Hur människor egentligen beter sig och varför, det är vad jag föreläser om! Jag har de senaste 25 åren kontinuerligt studerat dagens samhälle och dess olika yttringar. Mina främsta fokusområden är konsumtion, hållbarhet, unga och mediebeteenden, framtidens arbetsplats samt vad det innebär att ”sätta människan i centrum”.

– Kan kunskapsförmedling vara underhållande? Katarina Graffman klarar det galant. Hon levererar välförankrade insikter om hur vi människor fungerar, spräcker fördomar och gör det lustfyllt och inspirerande, anser Anette Novak, vd Svenska Filminstitutet.

Anna Breman, förste vice riksbankschef

Anna Breman är doktor i nationalekonomi och har tidigare bland annat varit chefsekonom och global chef för makroanalys på Swedbank. Anna har även jobbat på Finansdepartementet, Världsbanken och som forskare i USA.

Anna tillträdde som vice riksbankschef den 1 december 2019 med en mandatperiod på sex år.

Breman utsågs till förste vice riksbankschef från och med den 2 september 2022 till dess hennes mandatperiod löper ut den 30 november 2025.

Hela programmet presenteras inom kort.


Partners

Havila Kystruten är det nyaste rederiet som seglar på den historiska norska rutten mellan Bergen – Kirkenes. Havila driver de fyra nyaste fartygen på rutten med fokus på miljövänlighet, stora hytter, innovativa matkoncept samt design och inredning som speglar den norska kusten de seglar på. Havila Kystruten –  Det bästa sättet att uppleva det bästa med Norge

First Card gör det smidigare för dig och ditt företag att hantera de dagliga utgifterna, oavsett verksamhet och storlek. Med smarta betalningar, möjlighet till förlängd kredit och enkel administration får du kontroll och mer tid för vad som verkligen är viktigt för ditt företag.

Viking Line länkar samman länderna runt Östersjön och erbjuder kryssningar för alla med fokus på god mat, shopping, nöjen och upplevelser. Sommaren 2019 gick startskottet för de första långkryssningarna med Cinderella till Visby, nu står även Höga Kusten, Bornholm och Ystad med på listan över populära resmål. I mars 2022 utökades flottan med Viking Glory – Östersjöns modernaste och ett av världens mest klimatsmarta fartyg. Den årliga trafikvolymen uppgår till 6 miljoner passagerare och ca 119 500 fraktenheter.

På FOREX satsar vi på att förstärka vår ställning som Nordens marknadsledare inom resevaluta och dessutom erbjuda andra tjänster och produkter kring resan – ett av nordbornas viktigaste intressen. Runt om i Norden kan du träffa oss i någon av våra butiker eller komma i kontakt med oss i våra digitala kanaler.

Bilder från Grand Travel Award 2023