Annons:

Annons:

SAS storsatsar i Norge

SAS ska under de kommande åren öppna flera nya linjer från Norge och samtidigt säkra Avinors tillväxtplaner för Oslo Gardermoen.

Intensitetsavtalet mellan den norska flygplatsmyndigheten Avinor och SAS offentliggjordes igår tisdag, efter förhandlingar som i hemlighet har ägt rum sedan förra året. Avtalet innebär att SAS ska bidra till att Avinor når sitt mål om en årlig trafikökning på fyra procent de närmaste fem åren. I gengäld åtar sig Avinor att genomföra kostnadsminskningar som gör det mer lönsamt för SAS att etablera nya linjer. Dessa minskningar ska uppnås genom en kombination av lägre avgifter och förbättrad service på Gardermoen.

– Avtalet innebär att SAS ökar trafiken i Norge långt mer än tidigare planerat, säger SAS vd och koncernchef Rickard Gustafson till Aftenposten.

Som en följd av avtalet kommer en stor del av de nya Airbus A320neo och Airbus A350XWB-plan som ska levereras till SAS de kommande åren att placeras på Oslo-Gardermoen. Långlinjer till bland annat Kina, Sydkorea och flera städer i USA finns med i planerna enligt Aftenposten.

Avtalet träder i kraft vid nyår och löper till fram till 2022.

Avinor uppger att avtalet med SAS inte hindrar liknade avtal med Norwegian och Widerøe.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Sales Specialist – Dynamic Packaging
Sista ansökningsdag:
06 April, 2018
Sales Specialist till Sheraton Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018