Annons:

Annons:

Astrid Lindgrens Värld investerar 50 miljoner

En Mattisborg som spricker under åskoväder, väggar som sänks ned i marken och rövare till häst är en del av inslagen i en storsatsning på Ronja Rövardotter som Astrid Lindgrens Värld gör inför nästa säsong.

Astrid Lindgrens Värld investerar 50 miljoner kronor i Ronja Rövardotter inför säsongen 2011. Berättelsen om Ronja firar 30 år nästa sommar och temaparken firar det genom att uppföra ett nytt Ronga Rövardotter-område. Området är tio gånger så stort som den tidigare platsen för Ronja och här finns Mattisborgen, Glupafallet, Björngrottan, Vargklämman, Helvetesgapet, grådvärgar, vildvittror och skog.
 
Storsatsningen bekostas delvis av ett ägartillskott från huvudägaren, familjen Lindgrens bolag Saltkråkan AB, som skjuter till 30 miljoner kronor.
 
– Vi tror att Astrid Lindgrens Värld kan bli en av de ledande parkerna i Europa. Parken har ett unikt innehåll och mycket hög kvalité på verksamheten. Den här satsningen är precis i linje med det vi vill åstadkomma. När vi köpte parken sa vi att vi ville ge Astrid Lindgrens Värld och Vimmerby som destination bästa möjliga förutsättningar att utvecklas och därför tillför nu Saltkråkan ett kapital på 30 miljoner för att möjliggöra det här, säger Nils Nyman, vd för Saltkråkan AB.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.