Annons:

Timslånga köer på Arlanda – resenärer missade flyg

Avgångar försenades på Arlanda och flera SAS-resenärer missade sina flyg på lördagsmorgonen på grund av långa köer till incheckningen. Olle Lindell är en av dem som inte kom med sitt flyg. Han berättar för SVT Stockholm att han fick köa i två timmar för att checka in sitt bagage.

– Det är väldigt tråkigt, man vill komma iväg när man har bokat, säger han.

Kraven på vaccinpass i kombination med att många vill resa under julledigheten ligger bakom det ovanligt höga trycket på incheckningen och säkerhetskontrollerna. SAS uppmanar nu sina resenärer att komma tidigare än vanligt till flygplatsen, helst tre timmar innan avgång. Enligt flygbolagets presstjänst kommer trycket bli ännu högre den 22 och 23 december.

5 kommentarer

  1. Erik: Det finns inget krav på att avreseflygplatsen ska kontrollera dokumenten. Det ansvaret har EU lagt på destinationen. Så det är svepskäl för att vara underbemannade eller för att man vill spara pengar mitt i julruschen. Reste själv från Köpenhamn för några veckor sen och där var det INGEN som kontrollerade några papper eller intyg. Det skedde däremot när vi anlände till vårt resmål
  2. Lars: Säkerhetskontrollen på Arlanda måste vara bland de sämsta överhuvudtaget. Hela logistiken på flygplatsen är ju helt kaotiskt, köer som går in i varandra, otydligt vart man ska bege sig, för de som inte är så revana måste hela upplevelsen vara väldigt stressande. Någon som vet när den nya säkerhetskontrollen ska stå färdig?
  3. Anonym: Håller med Lars. Säkerhetskontrollen är omodern, ihoptryckt och en logistisk mardröm, jämfört med andra internationella flygplatser. Ganska pinsamt faktiskt. Arlanda överlag känns omodern och saknar den "charm" som vissa flygplatser ändå har.
  4. Medborgare: Spännande värre att välja att besöka en flygplats samt åka flygplan mitt i en brinnande pandemi och sedan verka överraskad att saker och ting inte är som innan Kina-viruset.
  5. Anonym: @Medborgare. Nu är det inte riktigt det som saken handlar om. Utan att Arlanda är underbemannat trots att man mkt väl vet att julen är den största restiden. Oavsett världsläge..uppenbarligen. Kan ju inte komma som en chock när det överallt stått att resorna i princip är slutsålda och de har ju naturligtvis siffror på hur många som ska resa en viss dag.