Annons:

Travel News Market seminarieprogram blir digitalt utan publik

Travel News Market den 5 november på Stockholm Waterfront Congress center är framflyttat till den 11 november 2021. Men vi att arrangera ett gäng seminarium om reseindustrin. Dessa kommer dock att genomföras utan publik och spelas in Jambo Tours studio i Lumaområdet i Hammarby sjöstrand. De kommer att direktsändas i Travel News sociala medier Här är hela programmet.

Travel News Studio
Under Travel News Market den 5 november på Stockholm Waterfront Congress Centre kommer vi att arrangera kärnfulla seminarium om läget i reseindustrin. Tiden är 20-40 minuter och vi kommer att vara max 100 personer i publiken. Det är kostnadsfritt att deltaga, men man måste förboka en plats på varje seminarium.

Här är länk till del 1.

Klockan 10:15 – 10:35
SRF och IATA: hur mår reseindustrin just nu och vad kan vi göra framöver för att säkerställa vår överlevnad.
I panelen: Didrik von Seth, SRF och Catrin Mattsson, IATA
Moderator: Viggo Cavling, Travel News chefredaktör

PAUS

Lotten Fowler, SBTA, var både utställare och talare på Speakers corner-scenen.

Här är en länk till del 2.

Klockan 13:00 – 13:20
Affärsresande och -möten har i stort sett stannat av sedan pandemin slog till tidigare i år. Hur tänker företagen kring sina resor och möten framöver? Vad krävs för att resandet ska ta fart igen? Vilka överväganden och förberedelser gör man för att säkra sina medarbetares hälsa och företagens överlevnad?
Lotten Fowler, SBTA samtalar med Travel News chefredaktör Viggo Cavling.

Klockan 14:00 – 14:30
Flygets framtid, när kommer resandet tillbaka och vilka flygbolag och flygplatser finns då kvar. 80 procent av flygtrafiken har försvunnit. SAS har fått 14 miljarder i nytt kapital av ägarna, kommer företaget att överleva eller behövs det ännu mer? Kommer de hundratusentals SAS-kunder som fortfarande väntar på sina pengar få dem under 2020?
Ska Bromma lägga ner och Arlanda byggas ut?

Peter Larsson., Regionala flygplatser
Fredrik Kämpfe, Svenskt flyg
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Norwegian
Sofi Cederlöf, Flygresor.se
Charlotte Ljunggren, Swedavia
Carl Bergkvist på Stockholms handelskammare

Erik Salén, vd Amapola
Anna Wilson, SAS
Moderator: Viggo Cavling, Travel News chefredaktör

Klockan 15:00
Hotellens framtid, när kommer resandet tillbaka och vilka aktörer kommer att finnas kvar? Vad händer med affärsresandet och hur mår leisure? När vill människor åka till storstäderna igen och hur ska hotellen hitta nya intäkter?

Johanna Wessman Fresnel, Radisson 
Johan Johander, head of research på Benchmark Alliance
Ingela Lundkvist, kommersiell chef First Camp
Phillip Karringer, Elite Hotels
Eva Lundström, Scandic

Moderator: Viggo Cavling, Travel News chefredaktör

Här är en länk till del 2.

 

Var: Jambo Tours, Glödlampsgränd 1 i Lumaområdet söder om Södermalm. Seminariet kommer att direktsändas i Travel News sociala medier kanaler och sedan finnas där för alla som vill titta. Seminarierna kommer att genomföras utan publik och med rejäla avstånd mellan alla paneldeltagare.
När: Start 10:20, slut ca 15:30

30 kommentarer

 1. Birgitta: Finns det möjlighet att titta på seminarierna online?
 2. Lena: Jag undrar också om det går att delta digitalt?
 3. Carl: Tycker ni verkligen att det är lämpligt att genomföra det här?. Att FHM uttryckligen avråder från samlingar av människor som inte bor tillsammans är inget ni beaktar?. Ni kan ha er TNM, men ha den digitalt istället. De som ska hålla föredrag kan vara på plats, resten kan följa detta från sin dator. Varför ska folk från olika delar av Sverige samlas i Sthlm i det här läget vi är i nu. Det är helt orimligt.
 4. Jan: Skulle också vilja följa detta online, tror vi är många i branschen som vill det men inte får/kan resa till Stockholm. Viktiga frågor som lyfts fram i programmet och borde få spridning utanför waterfronts lokaler. Tänk hybridlösning i dessa tider.
 5. Gunvor: Årets collast event. Kan bara inte missa! Skall bli så kul att träffa Börje, Lennart, Kerstin och Rut. Hela familjen är samlad som på den gamla goda tiden när Göteborgs Resemässa fanns.
 6. Mats: Ta ert ansvar och gör detta 100 % digitalt!
 7. Anonym: Instämmer fullständigt med Mats!
 8. Roine: Vad är det för människor som hugger, -ta ert ansvar... osv. Det är klart att TravelNews kommer hantera detta på bästa tänkbara sätt med stort ansvar, oavsett hur det blir nästa vecka. Slappna av, det är fredag!
 9. Augustus: Självklart måste TNW vara digitalt, man får ju givetvis inte missa detta förnämliga event. Resebranchens motsvarighet till Oscarsgalan och månlandningen. Nästa år kommer ju inga resebyråer finnas kvar. Acta fabula est, plaudite! ("Pjäsen är över, applådera!")
 10. Leo: @Roine. Ja, vad är det för människor som hugger? Vad tror du själv. Förmodligen sådana som, tillskillnad från TravelNews ser det absurda i att anordna en mässa i rådande situation. När FHM dessutom starkt avråder från sociala sammankomster. Folk från hela Sverige kommer delta, någon från Norrland kommer hit och blir smittad..oavsett om det sker där eller på väg till eventet spelar ingen roll. Personen vet inte om att hen blivit smittad och åker sen tillbaka och sen är hela smittoresan igång igen.
 11. Martin: Gunvor. Du verkar inte riktigt ha hängt med i svängarna. Ta dig en funderare på vad du just skrev så förhoppningsvis inser du absurdum
 12. Gunvor: @martin Jag om någon hänger med i svängarna. Resemässan i Göteborg var skandal att de lade ned. Det är Steve Jobs och Zuckerberg fel att den fysiska butiken blev nedlagd. Vi borde starta ett uppror som förbjuder Google. Regeringen och Svensk Resebyrå Förening måste ta krafttag emot amerikanska storkapitalet som suger ut den svenska resenäringen. Jag minns från den gamla goda tiden när hela Strandvägen var befolkat av resebutiker. Var skall vi oundbärliga resesäljare nu jobba, Pressbyrån?
 13. Cecilia: Det kommer att ta flera år innan pandemin är över och människor kan tänka sig att resa, så ja antalet personer inom resebranschen kommer att tvingas minska och då måste människor också tänka över sitt yrkesval.
 14. Martin: @Gunvor. Fast nu svamlar du bara om helt ovidkommande saker. Detta handlade om lämpligheten att under rådande läge, med utökade restriktioner och stränga uppmaningar om att undvika sociala sammankomster, anordna en mässa där främmande människor från hela Sverige ska mötas. Inte huruvida Steve Jobs och Mark Zuckerberg orsakade nedläggning av fysiska butiker eller inte, inte heller det amerikanska storkapitalets skuld i utsugningen av resenäringen. Det finns andra forum du kan framföra just de där åsikterna i. Skärpning!
 15. Victoria: Tappar helt trovärdigheten om man som media, går emot alla myndigheters rekommendationer och anordnar det här eventet. Arrangör och deltagare är lika oansvariga. Hur fasen kan ni. Hur tänker ni?!. Speciellt ni från andra delar av Sverige, kommer hit och kanske för smittan tillbaka till det län ni kommer från, hem till familj. Nä. Slutläst för min del!. Tappat all respekt för resebranschen. Skyll er själva när ni håller på så här. Då lär det aldrig gå över.
 16. Anonym: Victoria: STJÄRNA STJÄRNA!!!
 17. Cilla: Folk kommer inte bara från övriga Sverige utan också från utlandet till eventet. Man tror dessutom att man ska få igång kunder att resa genom att själv resa och visa detta. Man har inom resebranschen till och med uppmanat medlemmar att få igång kunderna att resa nu. Förstår man inte att det är mycket dåligt omdöme att inte vara återhållsam med resandet nu och att man ska låta bli att träffa andra människor. Se vad som händer ute i världen! Sverige är inte en ensam ö.
 18. Paulina: Victoria: PRECIS 👏🏻. Det blir en jäkla dubbelmoral. Samtidigt som man beklagar sig om hur hårt utsatt resebranschen är och kräver statligt stöd. Så går man själva emot myndigheters rekommendation, som gör allt för att få bukt med det här så att resandet kan komma igång!
 19. Lasse Kongo: Det finns massor av duktiga, hungriga & kreativa eventarrangörer i Stockholm som kan rodda ihop det som ett 100% digital framgångskoncept på kort tid. Ni hinner få till det! Heja TN, visa att ni är en snabbfotat gasell och inte en slö flodhäst kvar i rollups-djungeln.
 20. Lennart Paulsson, P&P Meetings: En kombo, digilogt är säkert genomförbart och hållbart avseende FHMs restriktioner för att skapa trygghet med ventilation, handsprit, avstånd, sittande möte....och vi har ju dessutom vant oss vid att både sköta hygien bättre och vara kärleksfulla utan kramar. 1-2 kameror med passning för seminariepassen kostar 15-20 000kr vilket borde tas för att nå ut digitalt.
 21. Sune: Lugna ner er, skrika med stora bokstäver... Självklart kommer Travel News arrangera detta på bästa tänkbara sätt. De är garanterat medvetna om rekommendationer från FHM osv utan att ni predikar för dem här. Sitt still i båten och se vad som sker.
 22. Anonym: Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Stockholms, Västra Götalands och Östergötlands län att: Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras. Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare. Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.
 23. Anonym: Läs gärna ändringarna i inlägget innan ni kommenterar: Var: Jambo Tours, Glödlampsgränd 1 i Lumaområdet söder om Södermalm. Seminariet kommer att direktsändas i Travel News sociala medier kanaler och sedan finnas där för alla som vill titta. Seminarierna kommer att genomföras utan publik och med rejäla avstånd mellan alla paneldeltagare. När: Start 10:20, slut ca 15:30
 24. Anonym: Kanske panelen inte heller vill träffas eller resa till detta event,även om det kommer att ske i en annan lokal. Då bör detta ske helt digitalt från respektives hem.
 25. Anonym: Fast som det kan utläsas så kommer TNM fortfarande genomföras och seminarier som spelas in i Jumbo Tours lokaler är bara ett tillägg till Travel News Market. Man kommer alltså fortfarande gå helt emot gällande rekommendationer.
 26. Cilla: Svar till 25. Ja dåligt!! Man tappar fullständigt förtroendet för resebranschen!
 27. Terje: Nr 25 och 26 Det var det löjligaste jag läst. Aktuellt spelas fortsatt in trots corona, varför inte ett seminarie och varför i hela fridens namn tappar ni förtroendet för resebranchen på grund av det? Har ni tappat förtroendet för SVT och TV4 också? Eller regeringen som faktiskt håller pressträffar fortsatt (den bjuder jag på då antagligen ingen har ett förtroende för dem)?
 28. Vera Vager: Ingen lätt uppgift att lösa. Lite av ett dilemma.
 29. Fredrik: @Terje. Ja det blir löjligt när man uppenbart inte fattat poängen va. Seminarierna är utan publik ja. Men själva TNM med deltagare som träffas för att diskutera och knyta kontakter osv, kommer fortfarande genomföras. Det är det som är grejen. Trots att man uppmanar folk att undvika alla former av sociala tillställningar.
 30. Fredrik: Fast såg nu att de tagit sitt förnuft till fånga och ställt in 👍