Annons:

Petter Stordalens Ving ska spara 30 procent

Petter Stordalens bolag Nordic Leisure Travel Group alltså Ving i Sverige måste sänka sina kostnader 30 procent. Det är inte bara corona-krisen som tvingar gruppen att dra ner, det skriver norska E24. Även den svaga norska och svenska kronan bidrag till krisen. Men ännu har man inte lagt några varsel säger kommunikationschefen Fredrik Henriksson till Travel News.

– Hela organisationen måste anpassas till verkligheten vi befinner oss i och stod i redan före corona-krisen, säger kommunikationschef Fredrik Henriksson från Nordic Leisure Travel Group (NLTG) till E24.

Företaget består av charterföretagen Ving i Norge och Sverige, Globetrotter i Sverige, Spies i Danmark, Tjäreborg i Finland, flygbolaget Sunclass Airlines och flera Ving-anslutna hotell.

– Vi måste se över alla kostnader, det handlar om allt från leasing av flygplan till fasta kostnader här. Det är för tidigt att prata om varsel, men vi måste bli mer kostnadseffektiva när hela branschen står stilla, säger Fredrik Henriksson till Travel News.

Kommentarer är stängda.