Annons:

ANALYS: Svenskarna vill fortsätta att resa till sol och bad

För femte året i rad har undersökningsföretaget Nordic Bench analyserat våra semestervanor. Svenskarna är ett av världens mest resande folk och de senaste årens debatt om flygskam har påverkat föga.  “Totalt sett planerar genomsnitts-svensken att göra 3,7 inrikes och 3,0 utrikesresor under 2020, vilket endast är 0,2 respektive 0,1 färre än för ett år sedan,” skriver man i Privatresebarometern 2020. 

Den vanligaste anledningen att resa är sol och bad. I andra hand vill vi besöka en storstad. Spanien är fortsatt vårt favoritland.

50 421 kronor finns i budgeten för resor utomlands enligt rapporten. När det kommer till charterbolagen leder TUI med 41 procent framför Ving 37 procent. Apollo återfinns på tredje plats med 29 procent. Flera svar möjliga på frågan: ”Vilka av dessa researrangörer kan du tänka dig att anlita under 2020?”

Men en stor del av svenskarna (32 procent) kan tänka sig att resa på semester utan en arrangör enligt rapporten.

Många gillar att boka sin semester i god tid, 38 procent gör detta tre till sex månader före avresa. 

Och när det kommer till vad som gör en lyckad resa är mat och dryck i topp följt av “nya upplevelser”.

Allt enligt Nordic Benchs Privatresebarometern 2020.

 

  

 

5 kommentarer

  1. Ingemar: Hmm.... kan det stämma att genomsnittssvensken räknar med att göra 3 utlandsresor under 2020? Det blir runt 30 miljoner resor. Jag såg en siffra på antalet genomförda utlandsresor 2018 - 16,6 milj inklusive arbetsresor.
  2. Erik: Så länge vädret ser ut som det gör i Sverige så kommer vi fortsätta resa till varmare och soligare platser. Det är väl knappast meningen att vi ska sitta isolerade här uppe med flygskam och bara bli mer och mer deprimerade
  3. Henrik: Trist för Apollo att ligga på tredje plats, trots 2 procentenheter högre andel än tvåan Ving...
  4. Ulf: Står i artikeln: "När det kommer till charterbolagen leder TUI med 41 procent framför Ving 37 procent. Apollo återfinns på tredje plats med 39 procent. Flera svar möjliga på frågan: ”Vilka av dessa researrangörer kan du tänka dig att anlita under 2020?" Vänligen rätta upp att Apollo är 2:a! För någon vecka sedan var det en artikel som beskrev att Ving släppt resor för nästa vinter. Noterar att det inte var någon artikel när TUI släppte sina resor för nästa vinter några veckor före Ving släppte sina.....
    • Travel News: Ber om ursäkt, men Apollo har 29 procent. Har ändrat nu. Förlåt från Travel News.