Annons:

Annons:

Tui förhandlar om ytterligare tyskt miljardstöd

Tui förhandlar om ytterligare 1,5-1,8 miljarder euro i statligt stöd från den tyska regeringen, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Två tidigare stödpaket om totalt 3 miljarder euro har inte räckt till för att hantera den coronavirusutlösta kraschen i efterfrågan på resor, enligt nyhetsbyråns uppgifter.

Pengarna kan komma att hämtas ur den tyska stabiliseringsfonden WSF i utbyte mot en kombination av aktier och hybridkapital, skriver nyhetsbyrån.

Varken Tui eller den tyska regeringen har velat kommentera uppgifterna.

Tui gick med 1,1 miljarder euro i förlust i det senast rapporterade kvartalet (mars-juni). Kassan har bränts i en takt om 550-650 miljoner euro per månad. Under fjolåret reste 23 miljoner turister med Tui.

Resebolagets aktie handlades upp med 7 procent i den tyska börshandeln på tisdagen, i linje med den marknadsrotation som pågått mot pandemins förlorare sedan positiva vaccinutvecklingsdata från Pfizer och Biontechs samarbetsprojekt presenterades på måndagen.

En kommentar

  1. Galet....: Det är helt sinnesjuka summor detta rör sig om... Totalen närmar sig nästan 50 miljarder kronor för TUI ensam, stöttat av den Tyska staten. Bara till TUI. Lägg på FTI som har fått en del miljarder i stöd och andra.... så är hela reseindustrin i EU snart Tysk.... Det ska dock betalas tillbaka detta.... eller så blundar Tyska staten för det i ett senare skede....
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.