Annons:

Annons:

British Airways-ägaren köper spanskt flygbolag för 5 miljarder

British Airways ägare IAG har kommit överens med säljaren Globalia Corporacion Empresarial om priset för det spanska flygbolaget Air Europa. IAG köper bolaget för 500 miljoner euro, motsvarande cirka 5,07 miljarder kronor, skriver Marketwatch.

IAG aviserade sina planer på att köpa Air Europa redan i november 2019, innan pandemin slog till mot flygbranschen. Då angavs prislappen till 1 miljard euro. Sedan dess har IAG fört samtal med Globalia om en omstrukturering av affären och en effekt av detta är att betalningen skjuts på framtiden i fem år. Vid det laget, 2026, räknar IAG med att affären ska generera betydande kostnads- och intäktssynergier.

Affären väntas slutföras under andra halvåret 2021. Enligt IAG kommer köpet att öka betydelsen av bolagets flygplatshub i Madrid och gradvis omvandla denna till en konkurrent till flygplatserna i Amsterdam, Frankfurt och Paris Charles de Gaulle.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.