Annons:

Annons:

British Airways-piloter hotar om strejk – kräver högre lön

Majoriteten av piloter anställda på British Airways har röstat ja till att strejka. Anledningen är för låg lön. Det uppger CNN Business skriver Dagens industri.

Bland medlemmar i British Airline Pilots Association röstade 93 procent för en strejkåtgärd, meddelade facket på måndagen.

Fackförbundet sade att det ännu inte har några datum för en potentiell strejkåtgärd, och lägger till i ett uttalande att flygbolaget kommer att försöka stoppa åtgärden genom att söka ett förbud i Storbritanniens högsta domstol under dagen.

Konflikten härrör från en dispyt om lön som startade i fjol.

”BA gör enorma vinster till följd av hårt arbete och engagemang från personalen, inklusive de uppoffringar som gjorts under svåra tider”, säger facket i ett uttalande och fortsätter:

”Tack och lov är BA inte längre i en kamp för överlevnad och därmed, liksom flygbolagets ledande chefer och direktörer, förtjänar piloter en liten bråkdel av denna vinst via till exempel ett vinstandelssystem.”

British Airways sa att det förblir öppet för att arbeta med facket och lägger till att dess föreslagna lönebjudande – en ökning med 11,5 procent under tre år – är ”rättvist.” BA tillade även att två andra fackföreningar som representerade nästan 90 procent av British Airways personal redan hade rekommenderat erbjudandet till sina medlemmar, enligt CNN Business.

NYHETSBYRÅN DIREKT

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.