Annons:

Annons:

Efter besökstappet: Orsa rovdjurspark läggs ner

Grönklittsgruppen stänger Orsa rovdjurspark i oktober och lägger sedan ned djurparken helt. Skälet är förluster under flera års tid, på grund av färre besökare och ökade kostnader för att driva parken.

”Vi tycker att det är tråkigt men vi ser det som ett nödvändigt steg i bolagets utveckling”, säger Mari Tara, vd.

– Vikande besöksantal och ökade kostnader för att driva Parken har resulterat i betydande förluster under många år. Bolaget hyser respekt för det viktiga djurparksarbete inom utbildning, bevarande och forskning som bedrivs inom ramen för Rovdjursparken, men vi anser att detta arbete är bättre lämpat att utföras i en annan organisation, förklarar Mari Tara.

 Parken kommer att stängas för publik under oktober 2022, fram till dess håller parken öppet som vanligt. Verksamheten beräknas vara helt avvecklad senast inom 24 månader varvid stort fokus kommer att läggas på att få till stånd nya och ändamålsenliga hem för parkens djur. Fackliga förhandlingar om avvecklingen inleds under innevarande månad.

En kommentar

  1. Danne: De skall väl satsa mer på de uppdaterade campingarna som man satsar på. Ingen HIT tror jag som har husvagn men ingen bil... Svara

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.