Annons:

Parks and Resorts söker 3 400 sommarjobbare

Nu har Parks and Resorts inlett den årliga rekryteringen av nya medarbetare inför sommarens säsong på Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Drygt 3 400 personer behöver anställas och det finns ett särskilt stort behov av nya medarbetare till restauranger och matkiosker, enligt ett pressmeddelande.

– Just nu pågår förberedelserna för fullt med att göra våra parker redo inför premiärerna och det är därför med stor glädje som vi nu också inleder rekryteringen av 3 400 nya medarbetare! Vi söker alltifrån attraktionsförare och djurvårdare till restaurangpersonal och tekniker. Som vanligt fokuserar vi på en bred mångfald bland våra medarbetare och man behöver oftast inte ha vare sig utbildning eller erfarenhet tidigare, då vi utbildar all vår personal i både service, värdskap och funktion i vår egen Parks and Resorts Academy, säger Ida Troive, HR-chef på Parks and Resorts i ett pressmeddelande.

AKTA OM PARKS AND RESORTS REKRYTERING 2022
Varje år får Parks and Resorts in nära 30 000 ansökningar till sina fyra parker. För majoriteten av tjänsterna sker den första delen i ansökningsprocessen via ett webbaserat servicetest, där den som får högst poäng också blir kallad till intervju. På så vis blir det ett opartiskt urval av kandidater som kallas till intervju, då webbtestet inte tar någon hänsyn till ålder, ursprung, bakgrund, kultur eller annat. Servicetestet är bland annat en del av Parks and Resorts mångfaldsarbete där man jobbar efter devisen ”en park för alla”, både vad gäller gäster och medarbetare. 

GRÖNA LUND
Antal medarbetare som ska anställas: 1 500. 
I år har vi ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood, bland annat kockar, serveringspersonal, bartenders, souschefer och hovmästare.

KOLMÅRDEN
Antal medarbetare som ska anställas
: 850. 
I år har vi ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood, visningsvärdar till djurverksamheten, showvärdar till Bamses Värld samt medarbetare till hotellverksamheten.

SKARA SOMMARLAND
Antal medarbetare som ska anställas
: 500
I år har vi ett särskilt behov av attraktionsvärdar som kör och hanterar våra olika karuseller, berg- och dalbanor och vattenattraktioner.

FURUVIK
Antal medarbetare som ska anställas: 550
I år har vi ett särskilt behov av kockar samt attraktionstekniker.

2 kommentarer

  1. Anonym: Med tanke på hur det blev förra sommaren och året innan dess, så skulle jag aldrig våga lita på att söka ett jobb inom den branschen
  2. Sandra: Det är för låga löner. Men gå alltid med i facket!