Annons:

Annons:

Bidroom lovar lägsta pris på hotellrum

Travel News har träffat startupen som vill konkurrera ut Booking.com. och ge hotellen en bättre deal.

Hur ska hotellen få nya kunder och tjäna pengar? Den frågan har nystartade Bidroom ett svar på. Affärsidén är att precis som Booking.com och Hotels.com förmedla gäster till hotellen. Men när OTA:erna tar en fjärdedel av kakan vill Bidroom istället att hotellet sänker rumspriset till slutkund med minst fem procent.

Bidroom är inte en förmedlingstjänst utan en digital klubb som garanterar sina medlemmar lägsta pris på hotellrum. Eftersom man inte är på den fria marknaden kan man lägga sig under OTA:erna utan att bryta mot lägsta pris regeln. Det är alltså den regel som Visita nyligen försökte få bort i domstol, men som arbetsgivarorganisationen förlorade. Att vara med i Bidroom kostar tre euro i månaden eller 24 euro om året.

Bidroom är en startup som föddes i Amsterdam, men som numera har högkvarter i Krakow i Polen.

Travel News träffar bolagets nyrekryterade CTO Maurizio Tripi och affärsutvecklaren Caroline Dal’lin på en lunch i Stockholm. De är fyllda av entusiasm över sin nya arbetsgivare.

– Företaget växer snabbt. Vi har 250 000 medlemmar i dag. Målet är att vi 2020 ska ha en miljon.

I dag är Bidroom stora i Nederländerna, Tyskland och England, men man vill växa även i Skandinavien. Enligt bolaget är en tredjedel av hotellen i Skandinavien med i Bidroom. En motor för tillväxt är att man har fått ett avtal med Visa Europe och deras 500 miljoner kortanvändare får halva priset på Bidrooms medlemsavgift.

– Våra medlemmar är frequent travelers. De bor på hotell några gånger om året och stannar minst två nätter. De flesta sparar in avgiften på sin första bokning.    

Bidroom är i första hand en leisure-produkt. Man ser en digital släkting i Tripadvisor som också är ett online travel community. Bidroom är en startup och i kassan har man just nu fått in 21 miljoner euro i riskkapital.

Maurizio Tripi berättar att han arbetat i Silicon Valley de senaste fem åren, men när han hörde Bidrooms affärsidé bestämde han sig för att flytta hem till Europa och bosätta sig i Krakow. Caroline Dal’lin var vd på Atout France i Köpenhamn många år, men bestämde sig också att satsa på Bidroom och flyttade till Krakow för några månader sedan.

– Skriv att vi ska anställa fler talanger. Vi är redan i dag tjugo nationaliteter på kontoret och vi ska bli fler. Vi har växt från trettio personer till sjuttio och ska bli hundra innan årets slut. 2020 ska vi bli tvåhundra personer.  

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.