Annons:

Glada vinnare och gäster minglar vid Grand Travel Award. Foto: Liisa Eelsoo

GRAND TRAVEL AWARD, 26 april 2022, Stockholm

Grand Travel Award är Travel News äldsta och mest prestigefyllda utmärkelse. Det har delats ut 28 gånger och återigen så har vi glädjen att meddela att vi ännu en gång kan vara i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm med en efterföljande middag och fest

Festligheterna inleds med Travel News Studio, ett seminarieprogram med keynote speakers från reseindustrin och samtal om turism och tillväxt. Reseindustrin är idag världens största näringssektor och sysselsätter 10 procent av världens befolkning. Vårt mål är att en gång om året samla reseindustrins viktigaste makthavare på scen och i publiken. 

Vinnarna vaskas fram genom en stor undersökning bland Sveriges affärs- och privatresenärer samt de anställda på landets resebyråer. Det aggregerade resultatet i dessa tre grupper blir vinnaren av Grand Travel Award 2022.

Bara att vara bland de top 5 i Grand Travel Award är förstås en mycket god kvalitetsstämpel.

HÄR hittar du halvtidsresultatet! 

När: Tisdag 26 april, 2022
Tider: Heldagsbiljett från kl 15:00, kvällsbiljett från kl 18:00
Var: Vinterträdgården, Grand Hotell, Södra Blasieholmshamnen 8, ingång till höger om hotellets huvudentré.

Biljettpriser 2022

Seminarium samt Gala (1695:- + moms)
Du får, (från kl 15.00) seminarium , gala med prisutdelning, middag med två glas vin, öl eller alkoholfritt.
BOKA DIN HELDAGSBILJETT HÄR

Gala (695:- + moms)
Du får (från kl 18.00), gala med prisutdelning, middag med två glas vin, öl eller alkoholfritt.
BOKA DIN KVÄLLSBILJETT HÄR

Program
14:30
Dörrarna öppnas, adress: Grand Hötel, Södra Blasieholmshamnen 8 (till höger om hotellets huvudentré). Kom gärna i god tid för att hinna hänga av dig ytterkläder och för att få din namnbricka (sorterade utifrån efternamn).
15:00


Moderator: Viggo Cavling

Susanne Andersson Pripp, vd på Visit Sweden
Jag, Susanne, är en person med fötterna stadigt förankrade i den norrländska besöksnäringen och en person med många järn i elden. Jag brinner för att skapa samverkan mellan företagare och politik på både nationell, regional och lokal nivå. Det är något jag ägnat stor del av mitt yrkesliv åt, med stor framgång. Bland annat har jag aktivt medverkat i processen att ta fram en uppdaterad turismstrategi för Sverige. Jag är en strategisk pragmatiker som genom att skapa förutsättningar för mina medarbetare och kollegor, skapar framgång.

15:30

Profilbild av Anders Borg

15:30 Keynote speaker: Anders Borg

Grand Travel Awards mest kände talare ger oss en bred bild av världsläget just nu. Anders Borg ger oss en lägesrapport om ekonomin och politiken. Hur kriget i Ukraina och de omfattande restriktionerna mot Ryssland att påverka världsekonomin och speciellt reseindustrin. 

Anders Borg är före detta finansminister och efter finanskrisen 2008-09 blev han utsedd till världens bästa finansminister av tidningen Financial Times. Idag arbetar han som investerare, finansanalytiker, styrelseordförande i flera bolag och föreläsare. 

Följ honom på Linkedin.

16:15

Paus

16:30

Hearing om flygets återstart
Är det nu Bromma läggs ner och Arlanda byggs ut? Och hur ska SAS överleva när Ryanair har 40 linjer från Arlanda. Vad händer med long haul när Flyr och Finnair vill ta marknadsandelar både till Asien och Amerika. Flyget var den stora förloraren under corona. Är såren nu så djupa att vi kan se fram emot minskat flygande i Europa? Eller är de senaste åren bara ett litet hack i kurvan som före pandemin visade att flygets kapacitet fördubblats på 2000-talet?  

I panelen: Anna Wilson, SAS, Per G. Braathen, BRA flyg, Robert Lönnblad, Finnair, Eurowings Bjorn Gianotten, Andreas Hjørnholm, Director, Communications & Public Affairs Norwegian Nordics  och Elizabeth Axtelius, Director Aviation Business.

16:50

Hearing om framtidens affärsresebyrå. 

Hur ska företag köpa resor och konferenser i framtiden? Finns det verkligen utrymme för flera små aktörer bredvid globala jättar som American Express Global Business Travel? Och vad kommer att hända med tekniken, är chat framtiden eller kommer det finnas en levande människor med kunskap om min hemresa i andra ända när jag ringer och sitter fast i Kuala Lumpur?

I panelen: 

Timothy Walentynowicz, grundare av Dib Travel, Johan Wilson, Vice President and General Manager, American Express GBT Nordics, Alexis Barnekow, vd och grundare av Chatflights, Lotten Fowler, SBTA, Eva Moen Adolfsson, vd Resia

17:10

Erika Charbonnel, Kairos Future
Erika Charbonnel är framtidsanalytiker på Kairos Future. Erika är ansvarig för området resor och turism. Hon har många års erfarenhet av turistnäringen, både som egenföretagare, konsult och som verkställande chef. Hon berättar om framtidens internationella turism.

17:45

Mingel och fördrink

18:00

Kvällsgäster anländer, fördrink i vackra Spegelsalen

19:00

Grand Travel Award startar i Vinterträdgården

20:15

Middag och fest i Spegelsalen

Biljettpriser 2022

Biljetter kommer att kunna bokas inom kort!

Heldagsbiljett med seminarium samt Gala (1695:- + moms)
Du får, (från kl 15.00) seminarium , gala med prisutdelning, fördrink (bubbel), middag med ett glas vin, öl eller alkoholfritt. BOKA HÄR

Kvällsbiljett med gala (695:- + moms)
Du får gala med prisutdelning, fördrink (bubbel), middag med ett glas vin, öl eller alkoholfritt. BOKA HÄR

När: Tisdag 26 april, 2022
Tider: Heldagsbiljett från kl 15:00, kvällsbiljett från kl 18:00
Var: Vinterträdgården, Grand Hotell, ingång från Stallgatan 6

Mycket välkomna
/Team Travel News

Partners