Annons:

Flygersättningsbolag går i konkurs

Det svenska företaget Ifdelayed har hjälpt mer än 100 000 kunder att få ersättning från flygbolag vid försenade avgångar. Men under coronakrisen har hela industrin hamnat i stiltje och nu försätts bolaget i konkurs av ägarna. ”Den kassa vi haft har snabbt sinat”, uppger vd:n Erik Tengvall till Di.

”Flygbolagen har i stort stoppat utbetalningar och den kassa vi haft har snabbt sinat till följd av effekterna från pandemin”, skriver vd:n Erik Tengvall.

8 kommentarer

  1. Tim: Härligt! Dessa bolag borde förbjudas,
  2. Tess: @Tim, du får gärna utveckla din kommentar lite, bara lite nyfiken på varför du tycker så?
  3. Kenneth: Håller helt med Tim. Vi har ARN och det räcker länge.
  4. Tim: Dessa bolag tjänar pengar på något som de inte borde få göra. Ersättningen ska vara till passageraren och inte till en mellanhand som skickar ett mail för 20-25%.Sen att EG261 är helt orimligt är en annan fråga
  5. Krister: Att flygbolag kan behandla resenären på samma sätt som ett förlorat bagage är i sig upprörande som varje resebyrå borde inse och stötta sina kunder.
  6. Roger Lagerfeldt: Dessa bolag fyller en viktig funktion. Flygbolagen ignorerar lagen hela tiden och vill nästan aldrig betala förseningar utan skyller på allt möjligt.
  7. Åke Malmström: Åhhh äntligen. Dessa pseudo-jurister som gått en kvällskurs i JÖK och skimmar lite på toppen.
  8. Bosse: Jag skickade mina krav på 16000 kr för försening 9 timmar för fyra personer direkt till Ving. De betalade ut pengarna på 8-10 dagar. Den proceduren var avklarad på 15 minuter för mig som aldrig gjort det förr. Den tjänsten skulle kostat mig 4000kr genom ett sånt här bolag, man kanske skulle öppna en sån tjänst när krisen är över. Hypotetiskt skulle det räcka att man som egenföretagare hanterade två såna om dagen så kunde man dricka paraplydrinkar resten av dagen.😀