Annons:

Hälften får lämna SAS

SAS varslar 5 000 anställda om uppsägning. Orsaken är att flygbolaget vill anpassa organisationen till förväntad lägre efterfrågan på flygresor även efter det att coronakrisen klingar av. Cirka 1 900 av de anställda finns i Sverige, 1 300 i Norge och 1 700 i Danmark, enligt ett pressmeddelande. Neddragningen innebär att ungefär hälften av personalstyrkan får gå. SAS förväntar sig att det tar många år innan efterfrågan är tillbaka på nivåerna före coronautbrottet. "Covid-19 har tvingat SAS att ta ställning till en helt ny verklighet som kommer att ge återverkningar inte bara under de närmaste månaderna, utan de närmaste åren", skriver SAS vd Rickard Gustafson i pressmeddelandet.

2 kommentarer

  1. Vågen: Statligt bolag råkar illa ut. Vore kanske något för regeringen att sänka sin egen lön med 20 % resten av året under denna tid. Nya Zeeland gjorde det, då visar man samhörighet.
  2. Janne: Det är klart att kostymen måste anpassas för SAS till rådande förhållanden och kanske varsla några till för säkerhets skull då mycket kontorspersonal borde kunna sparas in också.